Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2017 » Жовтень » 4 » Всеукраїнський день бібліотек
23:00
Всеукраїнський день бібліотек

Бібліотека – це той храм,
де завжди народжується і зберігається духовність.

Пам’ятаймо, що у давнину

бібліотеку називали “дім життя’,

“притулок мудрості”, “аптека для душі’.

(В. Сухомлинський)

 

 

В осінньо-погожі, золотаві  дні осені є особлива дата – 30 вересня. Саме у цей день, починаючи з 1998 року згідно з Указом Президента України, бібліотечні працівники відзначають своє професійне свято – Всеукраїнський день бібліотек.За всіх часів бібліотеки відігравали особливу роль у культурному житті суспільства – вони єднають покоління, уособлюють нерозривний зв’язок минулого і сьогодення.

У цей День ми згадуємо про клопітку працю та високу місію шкільного бібліотекаря: створювати умови  для духовного росту і  розвитку учнівської  молоді, виховувати грамотного читача, навчити його орієнтуватися у потоці інформації, уміло користуватися освітніми ресурсами та послугами бібліотеки.

У шкільних бібліотеках  району з нагоди святкування Всеукраїнського дня бібліотекпройшли різноманітні тематичні заходи: книжкові виставки,віртуальні екскурсії, відкриті перегляди літератури, конкурси, бібліотечні уроки, перегляди фільмів, майстер-класи та ін.

Так у Терешківській ЗОШ І-ІІІ ступенів для учнів 6-8 класів  шкільним бібліотекарем Боярською С.А. та вчителем української мови і літератури Шевченко Л.В. було проведено історичний екскурс  «Бібліотека Ярослава Мудрого»,  під час якого діти переглянули відеофільм «Доля бібліотеки Ярослава Мудрого». Для учнів 1- 11було організовано конкурс фотографій «Селфі з улюбленою книгою».

У стінах Мачухівського НВК  для учнів був проведений бібліотечний захід «Мандруємо Книжковим містом».Для вихованців групи  продовженого дня  проведено екскурсію до бібліотеки та  гру «Відгадай казку».

 

 

 

У Абазівській ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся бібліотечний урок для учнів 1-4 кл. «Бібліотека –дім, де живуть книги».

 

Святкування Всеукраїнського дня бібліотек збігається з відзначенням іменин Віри, Надії, Любові. Тож бажаємо всім бібліотечним працівникам та усім освітянам, щоб їхні серця завжди були сповнені цими високими почуттями!

 

Методист Л. М.  Осадча

Переглядів: 668 | Додав: pentovaprmk | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
avatar