Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2017 » Серпень » 16 » Увага!!!
15:38
Увага!!!

Увага!!! Громадське обговорення Державного стандарту початкової освіти

На сайті Міністерства освіти і науки України розміщено для громадського обговорення проект Державного стандарту початкової освіти.

Документом визначено: мету та принципи організації освітнього процесу у початковій школі; загальну характеристику змісту навчання, що охоплює перелік освітніх галузей; державні вимоги до рівня загальноосвітньої підготовки учнів, поданих через мету, загальні цілі, уміння і загальні очікувані результати навчання за освітніми галузями; співвідношення між освітніми галузями і гранично допустимим навантаження, що подано в Базовому навчальному плані.

Цим проектом передбачено впровадження нового змісту освіти, який ґрунтується на формуванні компетентностей, необхідних для успішної самореалізації в суспільстві. Формування знань, умінь, що є сутністю компетентнісного підходу, забезпечують у майбутньому здатність особистості успішно навчатися, провадити професійну діяльність, відчувати себе частиною спільноти і брати участь у справах громади.
Крім того, для громадського обговорення пропонується проект типових навчальних планів, розроблених на основі зазначеного вище Базового навчального плану
.

Переглядів: 420 | Додав: pentovaprmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar