Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2017 » Квітень » 5 » Учительська конференція
19:48
Учительська конференція

31 березня 2017 року на базі Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Олеся Гончара відповідно до плану роботи над реалізацією науково-методичної проблеми районного методичного об’єднання учителів економіки відбулася практично-наукова конференція «Роль позакласної роботи з економіки у формуванні ключових компетентностей особистості».

Мета заходу: обговорити значення позакласної роботи з економіки для формування ключових компетентностей школярів у світлі завдань концепції нової української школи. У конференції взяли участь: учителі економіки навчальних закладів Полтавського району, викладачі Полтавського університету економіки і торгівлі та Полтавського національного педагогічного університету ім. В. Г. Короленка, методисти Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М. В. Остроградського та районного методичного кабінету «Методичного сервісного центру з обслуговування закладів освіти Полтавського району».

З вітальним словом до учасників конференції звернулися: завідуюча районним методичним кабінетом Сідокур Світлана Іванівна та виконуюча обов’язки директора Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Олеся Гончара Марина Григорівна Максименко.

Під час конференції Федій Олександр Анатолійович, к.пед.н., доцент кафедри географії та краєзнавства Полтавського національного педагогічного університету ім. В. Г. Короленка продемонстрував майстер-клас з розв’язання завдань практичного туру ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з економіки. Юрко Ігор Вікторович, к.е.н., доцент кафедри комерційної діяльності та підприємництва, керівник центру тренінгових технологій Полтавського університету економіки і торгівлі висвітлив використання інтерактивних методів навчання у формуванні підприємницьких навичок у школярів та запропонував організувати літню бізнес-школу на базі одного з навчальних закладів району.

Технологічні можливості проведення конкурсів і змагань з підприємництва для школярів і студентів розкрила у своєму виступі Макарова Маріанна Володимирівна, д.е.н., професор, завідувач кафедри документознавства та інформаційної діяльності в інформаційних системах Полтавського університету економіки і торгівлі.

Майстер-клас із застосування кейс-методу як засобу розвитку економічного мислення школярів провела Шимановська-Діанич Людмила Михайлівна, д.е.н., професор, завідувач кафедри менеджменту Полтавського університету економіки і торгівлі.

Методист Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М. В. Остроградського Шкоденко Лариса Анатоліївна висвітлила форми проведення навчання з економіки в загальноосвітніх навчальних закладах та подарувала учасникам конференції довідкові методичні матеріали.

Викликала пожвавлення та зацікавленість серед учасників заходу інтерактивна вправа «Портрет», яку провела методист РМК Білокінь Валентина Валеріївна.

Учителі економіки ділилися власними здобутками, досвідом роботи. Семикіна Олена Вікторівна, заступник директора Розсошенської гімназії на уроках економіки як інструмент виховання підприємливості вдало використовує моделюючі вправи. Учасник Всеукраїнського експерименту із впровадження в освітній процес курсу «Фінансова грамотність» Клинцов Юрій Анатолійович, директор Тахтаулівського навчально-виховного комплексу, проаналізував змістове наповнення цього предмету, зазначивши, що фінансова грамотність учнів сьогодні – це дорога до соціально-економічного розвитку нашої держави в майбутньому. Шляхова Ольга Петрівна, заступник директора з навчально-виховної роботи Головачанського навчально-виховного комплексу розповіла про досвід участі в турнірі з «Фінансової грамотності», зазначивши, що подібні заходи – це одна із форм розвитку економічного мислення школярів. Про виховання майбутніх підприємців в умовах сучасної сільської школи говорила Брижак Галина Миколаївна, учитель історії, правознавства та економіки Василівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, керівник команди-учасниці обласного етапу Чемпіонату «Крок до бізнесу». Вдало висвітлила використання міжпредметних зв’язків при формуванні економічних компетентностей учнів Пантюхова Тетяна Миколаївна, учитель історії, правознавства та економіки Божківського навчально-виховного комплексу. Роль районного наукового товариства учнів у формуванні дослідницьких компетентностей школярів розкрила Білокінь Валентина Валеріївна, методист РМК.

Можливості сучасної бібліотеки у сприянні професійній діяльності педагогів презентувала присутнім Рисенко Наталія Анатоліївна, завідуюча відділом соціокультурної роботи Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Олеся Гончара.

За підсумками конференції видано збірник матеріалів, який буде презентовано всім учасникам заходу.

Методист РМК Білокінь В. В.

Переглядів: 476 | Додав: pentova | Рейтинг: 1.7/3
Всього коментарів: 0
avatar