Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2017 » Квітень » 9 » Тренінг "Профілактика неінфекційних захворювань серед учнівської молоді"
07:10
Тренінг "Профілактика неінфекційних захворювань серед учнівської молоді"

4-5 квітня 2017 року Полтавським обласним інститутом післядипломної педагогічної освітиім. М.В. Остроградського та Благодійним фондом «Здоров’я жінки і планування сім’ї» було проведено дводенний тренінг для представників пілотних шкіл Полтавської та Харківської областей “Як посилити потенціал школи для збереження здоров’я учнів”, організованого відповідно до Плану реалізації освітнього компоненту проекту ВООЗ “Профілактика неінфекційних захворювань серед учнівської молоді”.

Команду Полтавської області представляли  Терешківська ЗОШ І-ІІІ ст.,  школа  № 18 м. Полтава та Великосорочинська ЗОШ І-ІІІст.

Завданнями тренінгу було представлення результатів самооцінки закладів “Індекс здоров’я школи”, виявлення спільних потреб навчальних закладів відповідно до “Планів вдосконалення школи”, ознайомлення з методичними ресурсами для вдосконалення здоров’язберігаючого середовища навчальних закладів, представлення інструментів залучення місцевих ресурсів для виконання “Планів вдосконалення школи”.

Всі команди пілотних шкіл активно співпрацювали між собою, аналізували плани заходів  для вдосконалення своєї школи, вчилися визначати способи залучення необхідних ресурсів для їх виконання.

Результатом роботитренінгу стало розроблення командами узгодженого плану заходів для вдосконалення функціонування свого навчального закладу та власного плану дій щодо залучення необхідних ресурсів для його виконання.

У роботі тренінгу брали участь: Ірина Скорбун, керівник освітнього компоненту проекту ВООЗ «Неінфекційні захворювання: профілактика та зміцнення здоров’я в Україні», Руслан Краплич, представник Фундації імені князів-благодійників Острозьких, Н.В. Корягіна, проректор з науково-методичної роботи ПОІППО, Ірина Козак, координатор освітнього компоненту проекту ВООЗ «Неінфекційні захворювання: профілактика та зміцнення здоров’я в Україні» у Полтавській області, Ірина Волкова, координатор освітнього компоненту проекту ВООЗ «Неінфекційні захворювання: профілактика та зміцнення здоров’я в Україні» у Харківській області.

 

Переглядів: 613 | Додав: pentova | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar