Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2017 » Жовтень » 8 » Спартакіада з військово-прикладного п’ятиборства
19:42
Спартакіада з військово-прикладного п’ятиборства

5 жовтня 2017 року на базі Мачухівського НВК з нагоди дня Захисника України  спільними зусиллями громадської організації «Полтавська районна спілка ветеранів Афганістану (учасників бойових дій)», сектору у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації, відділу освіти райдержадміністрації, комунальної організації «Методичний сервісний центр  з обслуговування закладів освіти Полтавського району», спеціалістом з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Вінніком В.М. та Полтавським районним військовим комісаріатом була проведена масова районна Спартакіада з військово-прикладного п’ятиборства серед допризовної молоді  навчальних закладів Полтавського району.

Перед початком змагань з вітальними словами до дітей звернулися Губічев Олексій Віталійович –заступник голови райдержадміністрації, Івженко Олексій Олександрович – заступник голови районної ради, Левчук Олександр Васильович – голова громадської організації «Полтавська районна спілка ветеранів Афганістану (учасників бойових дій), Янкін Руслан Васильович – військови комісар Полтавського районного військового комісаріату, Білокінь Валерій Васильович – Мачухівський сільський голова та священник Олександр Кириченко -  який і благословив змагання. У своїх виступах вони наголосили, що кожен юнак має виховувати в собі справжні чоловічі якості та готуватися до проходження строкової служби у лавах Збройних сил України, а найкращий спосіб для цього – заняття фізичною культурою та спортом.

Участь у Спартакіаді взяли більше 10 юнацьких команд (по 5 чоловік) загальноосвітніх навчальних закладів району.

Програма Спартакіади складалася з п’ять видів змагань: згинання – розгинання рук в упорі лежачи, підтягування на високій перекладині, одягання протигазу відповідно до нормативів, неповне розбирання – складання АК-74 та метання учбової гранати Ф-1 в ціль.

         На початку змагань кожен учасник мав змогу потренуватись у розбиранні-складанні автомату Калашникова, за допомогою  представників громадської організації «Полтавська районна спілка ветеранів Афганістану» та районного військового комісаріату.

Також протягом змагань була проведена виставка зброї та різних бойових матеріалів, яку переглянули всі учасники, учні Мачухівського навчального закладу та гості з інших шкіл.

         В особистих заліках призові місця розподілились наступним чином:

Згинання – розгинання рук в упорі лежачи: 1 місце – Кравченко Артем (Головачанський НВК), 2місце – Симітко Олександр (Супрунівський НВК) та 3 місце – Павлусь Давид (Розсошенська гімназія);

Підтягування на високій перекладині: 1 місце – Коротько Назар (Калашниківський НВК), 2 місце – Баклицький Олександр (Калашниківський НВК) та 3 місце - Мищенко Віталій (Калашниківський НВК). До речі, Назар та Віталій в минулорічній подібній спартакіаді посіли в даному виді змагання такі ж самі місця;

Одягання протигазу згідно з нормативами: 1 місце – Красовський Андрій (Розсошенська гімназія), 2 місце – Канівець Дмитро (Головачанський НВК) та 3 місце – Харкоміч Джамал (Мачухівський НВК);

Неповне розбирання – складання АК-74: 1 місце – Орловський Олександр (Розсошенська гімназія), 2місце – Павлусь Давид (Розсошенська гімназія) та 3 місце – Красовський Андрій (Розсошенська гімназія);

Метання учбової гранати Ф-1 у ціль: 1 місце – Мищенко Віталій (Калашниківський НВК), 2 місце – Шостак Ярослав (Божківський НВК) та 3 місце – Ткаченко Іван (Мачухівський НВК).

За підсумками Спартакіади найбільшу кількість балів в загальнокомандному заліку одержала команда Головачанського НВК, посівши перше місце. Почесне друге місце вибороли юнаки Калашниківського НВК. Бронзовими призерами стали представники Розсошенської гімназії.

         Переможці в особистих першостях нагороджені грамотами й медалями за почесні місця, а три найкращі команди отримали кубки, командні грамоти та цінні призи від сектору у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації, а також солодощі від Мачухівської сільської ради.

         Окрема подяка від громадської організації «Полтавська районна спілка ветеранів Афганістану (учасників бойових дій)» була вручена Мачухівсько-му НВК за теплий прийом та постійну співпрацю.

Подібні змагання - це завжди гарний настрій, позбавлення від негативних емоцій, фізична зарядка та формування колективного духу. Спартакіада - це також пропаганда здорового способу життя, посилення патріотичних настроїв, консолідація навколо ідеї перемоги над агресором, збереження та зміцнення української державності й формування не тільки суперництва, та й дружби між учнями шкіл.

Переглядів: 503 | Додав: pentovaprmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar