Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2017 » Квітень » 19 » Спартакіада серед допризовної молоді.
16:37
Спартакіада серед допризовної молоді.

12 квітня 2017 року на базі Розсошенської гімназії відбулась районна Спартакіада серед допризовної молоді в рамках національно-патріотичного виховання, організована сектором у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації спільно з відділом освіти райдержадміністрації, громадською організацією «Полтавською районною спілкою ветеранів Афганістану (учасників бойових дій) та Полтавським районним військовим комісаріатом.

         Перед початком змагань з вітальним словом до дітей звернулися: Процик Ігор Степанович – Щербанівський сільський голова, Петренко Яна Юріївна – начальник служби у справах дітей райдержадміністрації, Костенко Любов Олексіївна – завідувач сектору у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації, Веретільник Натілія Володимирівна – начальник відділу освіти райдержадміністрації , Тягнирядно Тетяна Павлівна – директор Розсошенської гімназії, Левчук Олександр Васильович – голова районної спілки ветеранів Афганістану та Янкін Руслан Миколайович – військовий комісар районного військового комісаріату.

            Метою Спартакіади є визначення фізичної підготовленості допризовної молоді до служби у Збройних Силах України, відбір «найкращих» для представлення району на обласній Спартакіаді, залучення молоді до систематичних занять фізичною культурою і спортом, запобігання антисоціальних проявів серед молодих людей, збільшення рухової активності та формування здорового способу життя серед юнаків і дівчат.

         В Спартакіаді взяли участь 46 допризовників із 9 загальноосвітніх навчальних закладів району.

         Програма Спартакіади складалася з чотирьох видів змагань: підтягування на перекладині, метання навчальної гранати Ф-1, біг на 100метрів та біг на 3000метрів.

         За підсумками змагань  загально-командні місця розподілилися так:

І командне місце та золотий кубок і грамоту здобули допризовники Калашниківського навчально-виховного комплексу;

ІІ командне місце та срібний кубок здобули представники Розсошенської гімназії;

ІІІ команде місце та бронзовий кубок дістався команді Терешківської загальноосвітньої школи.

В особистих заліках перші місця здобули:

  • «Метання гранати»: І місце – Коротько Назар (Калашниківський НВК),                  ІІ місце – Луговський Костянтин (Терешківська ЗОШ), ІІІ місце – Колотій Михайло (Розсошенська гімназія);
  • «Підтягування на перекладині»: Коротько Назар (Калашниківський НВК),                  ІІ місце – Луговський Костянтин (Терешківська ЗОШ), ІІІ місце – Фісун Владислав (Терешківська ЗОШ);
  • «Біг на 100м»: І місце – Коротько Назар (Калашниківський НВК),                              ІІ місце – Луговський Костянтин (Терешківська ЗОШ), ІІІ місце – Орловський Олександр (Розсошенська гімназія);
  • «Біг на 3000м»: І місце – Луговський Костянтин (Терешківська ЗОШ), ІІ місце – Шуклін Олександр (Гожулівський НВК), ІІІ місце – Красовський Андрій (Розсошенська гімназія).

Нагородження учасників та подальшу участь у змаганнях вищого рівня представлене за рахунок сектору у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації. Окремо, районною спілкою ветеранів Афганістану були вручені подяки за активну участь та жагу до перемоги учасникам заходу, які представили себе на достойному рівні, але нажаль не увійшли до трійки лідерів.

По закінченню Спартакіади голова районної ради Кононенко Михайло Михайлович спільно з організаторами заходу вручили призерам та учасникам відповідні кубки, грамоти, медалі та подарунки. Додатково головою районною ради для організаторів заходу вручені подяки.

Подібні змагання - це завжди гарний настрій, формування колективного духу, посилення патріотичних настроїв, збереження та зміцнення української державності й формування не тільки суперництва, а й дружби між учнями шкіл.

Організатори Спартакіади щиро вдячні Розсошенській гімназії за співпрацю та Щербанівській сільській раді - за подаровані спеціальні футболки, в яких призери братимуть участь в обласній Спартакіаді.

Переглядів: 482 | Додав: pentova | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar