Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2017 » Жовтень » 8 » Школа молодого вчителя історії і правознавства
19:38
Школа молодого вчителя історії і правознавства

06. 10.2017 на базі Мачухівського НВК відбулося чергове засідання Школи молодого вчителя історії і правознавства з проблеми «Формування загальнонавчальних та предметних умінь і навичок на уроках історії у контексті компетентнісноорієнтованого підходу до навчання», організоване і проведене  методистом районного методичного кабінетуМСЦОЗО Осадчою Л. М. та вчителем історіїМачухівського НВК Рябухою Л. М. за участю  молодих спеціалістів (Горьова М.І., учитель Сем’янківського  НВК, Глущенко М. Г., учитель Пальчиківського НВК, Кисельова Т. В. учитель Супрунівського НВК, Лещенко М. В., учитель Рунівщинської ЗОШ І-ІІІ ст.). Під час засідання Леся Миколаївна Осадча підвела підсумки  роботи Школи молодого вчителя за минулий навчальний рік та ознайомила молодих вчителів  з завданнями та планом роботи на 2017-2018 н. р.  З метою виявлення   рівня методичної підготовки та творчих здібностей молодих фахівців,  методистом було проведено  діагностування, в ході якого учителям було запропоновано виконати ряд завдань з якими вони впорались на достатньому рівні.

За круглим столом учасники обговорилиактуальну на сьогоднішній день  проблему «Формування загальнонавчальних та предметних умінь і навичок на уроках історії у контексті компетентнісноорієнтованого підходу до навчання» та отримали від Осадчої Л. М. відповідні методичні рекомендації. Крім того методистом з молодими спеціалістами було проведено практикум у формі ділової гри «Моделювання структури уроку відповідно до обраного типу».

Лариса Миколаївна Рябуха, досвідчений та висококваліфікований вчитель вищої категорії Мачухівського НВК поділилась власним досвідом та провела майстер-клас  з учнями 6 – 8 класів «Формування просторової та хронологічної компетентності на уроках історії» на прикладі різних тем. Велика кількість та різноманіття навчальних ситуацій поповнили методичну скарбничку слухачів майстер-класу, які високо оцінили продемонстровані фрагменти уроків.

Під час засідання Школи молодого вчителя історії і правознавства методист Осадча Л. М. та учитель Рябуха Л. М.  дали відповідь молодим вчителям на ряд поставлених запитань, що стосувались календарно-тематичного планування, оцінювання навчальних досягнень учнів з історії і правознавства,вимог щодо ведення шкільної документації, підготовки учнів до олімпіад з історії та правознавства.  Під час обговорення  учасники засідання активно обмінювалися власним досвідом щодо подолання тих чи інших труднощів у роботі.  За висловом молодих колег, цей захід надав їм суттєву допомогу з актуальних теоретичних питань та методики викладання історії і правознавства.

Таким чином поєднання теоретичної і практичної складової в роботі Школи молодого вчителя історії і правознавства  дає можливість максимально підвищити професійну майстерність вчителів.

Методист районного методичного кабінету  Л.М.  Осадча 

 

Переглядів: 462 | Додав: pentovaprmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar