Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2017 » Жовтень » 29 » Семінар
22:00
Семінар

27 жовтня відбувся семінар учителів хімії .У рамках семінару  було проведено майстер-клас учителем Горянської школи І ─ІІІ ступенів Рудько Аллою Миколаївною. Колегам був запропонований урок з теми «Розв'язування задач з теми «Розчини»», де були підібрані цікаві задачі, проведені досліди по очищенню срібла,виготовлення розчину для покращення травлення, підготовлено цікавий рецепт з маринування огірків. Підібрані матеріали допоможуть  забезпечити компетентнісний підхід при вивченні хімії. Вчителям було запропоновано      пройти анонімне тестування з предмету з метою перевірки    знань  та    визначенням основних напрямків роботи над підвищенням  фахового рівня.      

                Цього ж дня   учасники семінару  за сприяння сільського голови Білоконя Валерія Васильовича відвідали   інтерактивний музей історії олії розташований у селі Мачухи. Музей цікавий тим, що в ньому зібрані унікальні раритетні експонати. Проте списане у 1990-х роках обладнання трохи не потрапило на брухт. Однак мачухівській родині Білокінь, чотири покоління якої ласувало олією місцевого виробництва, вдалося зберегти унікальну техніку олійниці. Відреставрованій агрономічній техніці більше 100 років. Обладнання з виробництва олії виготовили англійці – брати Роберт і Томас Ельворті 1877 року на заводі сільгоспмашин, який заснували в Єлисаветграді. Підприємство братів було одним із найбільших у галузі виробництва агрономічної техніки.             

                                                           

 Цікаву та змістовну екскурсію для вчителів хімії провів Білокінь Олександр Віталійович . На закінчення всі бажаючі мали змогу поласувати    теплим свіжовипеченим хлібом із запашною олією.  Своїми  враженнями    присутні вчителі зможуть поділитися з дітьми та     розповісти їм про виробництво жирів під час вивчення теми: «  Жири. Склад жирів, їх утворення. Жири в природі. Біологічна роль жирів.»   та організувати для них цікаву навчальну екскурсію.

Переглядів: 445 | Додав: pentovaprmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar