Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2018 » Лютий » 1 » РМО учителів математики
20:56
РМО учителів математики

Учитель як фахівець живе

 доти, поки вчиться.

К. Ушинський

 

29 січня на базі Божківського навчально-виховного комплексу відбулося заплановане засідання районного методичного об’єднання учителів математики  на тему «Сучасний урок — основа ефективної та якісної освіти». З уроку починається навчально-виховний процес, уроком він і закінчується. Урок – не самоціль. Це інструмент виховання й розвитку, формування компетентної життєтворчої особистості. І якщо ми хочемо перевести навчання в режим розвитку, ми повинні досконало опанувати цим інструментом, навчитися більш раціонально його використовувати, досконало освоїти керування ним.

  Методист  РМК, Пентова Анна Андріївна, провела для учителів тренінг з теми  «Сучасний урок — основа ефективної та якісної освіти» для активізації знань з теоретичних основ  питання, розвитку творчої діяльності, визначенню нових цілей з метою підвищення професійного рівня, формуванню комунікативної, соціальної компетентності, розвитку дружнього, творчого, працездатного колективу.

Анна Андріївна ознайомила педагогів з матеріалами обласного науково-практичного семінару «Шляхи підвищення ефективності сучасного уроку математики в контексті компетентнісно-зорієнтованої освіти» у м. Горішні-Плавні. Обговорили підсумки проведення ІІІ етапу олімпіади з математики, проведення Міжнародного конкурсу «Кенгуру-2018»,  участь учителів району у зимовій сесії «Web-STEM-школи — 2018», використання онлайн-платформи https://vchy.com.uaна  уроках математики у 5-6 класах   та новинки методичної літератури (зошит-конспект «Логіка», робочий зошит «Я-дослідник. Математика» для 5-6 класів, збірник задач на розвиток ключових компетентностей учнів).

Під час практичної частини, учитель математики та інформатики Божківського НВК, запросив учасників переглянути урок у 9 класі з теми «Площі трикутника» з використанням різних форм та методів навчання.

 Учасники районного методичного об’єднання додали в свою «методичну скарбничку» нові знання про сучасні методики та технології.

  Отже, будь-який урок - має величезний потенціал для вирішення нових завдань. Беззаперечним є одне: він повинен бути життєвим. Ми маємо бачити всі уроки, що практикують колеги. Краще один раз побачити, ніж сто разів почути. Такими майстрами, шановні колеги, є ви, а інструментами – наші учні. Ми з вами, хочемо того чи ні, є творцями  нового століття, і всі будемо працювати, щоб навчання стало радістю й задоволенням кожної дитини, щоб навчальне життя, в якому беруть участь й учні, й учителі, досягло гармонії.

 

Методист РМК Пентова А.А

Переглядів: 439 | Додав: pentovaprmk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar