Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2018 » Лютий » 21

Міжнародний день рідної мови — день, який відзначають щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року. Про «підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності» було оголошено на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, що проходила 26 жовтня — 17 листопада 1999 року в Парижі.

Оскільки з 6 000 розмовних мов світу близько половині загрожує зникнення, ЮНЕСКО прагне підтримувати мову, як ознаку культурної приналежності особи. Окрім того організація вважає що вивчення іноземних мов та багатомовність є ключами до взаєморозуміння та взаємоповаги.

Щорічне відзначення цього дня використовується для скерування уваги на меншини з менш аніж 10.000 особами, що активно розмовляють мо ... Читати далі »

Переглядів: 442 | Додав: pentovaprmk | Дата: 21.02.2018 | Коментарі (0)

На виконання   листа Міністерства освіти і науки України від 06.02.2018 р.   № 1/9-79 «Щодо вибору і замовлення підручників для учнів 5 класу», листа Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені М.В. Остроградського  № 01-22/217  від 06.02.2018р. у закладах освіти Полтавського району районним  методичним кабінетом МСЦОЗО, було організовано роботу щодо вибору і замовлення підручників для учнів 5 класу закладів загальної середньої освіти на 2018/2019 н. р.

Методичний супровід та контроль за процесом замовлення підручників з обов’язковим дотриманням усіх інструктивно-методичних рекомендацій від   Міністерства освіти і науки України здійснювала методист ... Читати далі »

Переглядів: 476 | Додав: pentovaprmk | Дата: 21.02.2018 | Коментарі (0)

Важливим складником шкільної освіти є формування мотивації до збереження та зміцнення здоров'я. В нашому районі працює творча група вчителів «Основ здоров’я» в складі: Окари Світлани Михайлівни – вчителя Сем’янівського НВК, Новоселецької Тамари Іванівни – вчителя Калашниківського НВК, Ємець Ірини Григорівни – вчителя Рунівщинської ЗОШ І-ІІІ ст., та Кіраль Ірини Василівни – вчителя Коломацької ЗОШ І-ІІІ ст. 20 лютого на базі Щербанівського НВК відбулося чергове засідання творчої групи. Її члени працюють над методичними розробками та матеріалами для підготовки до уроків основ здоров ... Читати далі »

Переглядів: 377 | Додав: pentovaprmk | Дата: 21.02.2018 | Коментарі (0)