Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2017 » Квітень » 1 » Організація  та діяльність учнівського  самоврядування  в сучасній школі
13:04
Організація  та діяльність учнівського  самоврядування  в сучасній школі

29 березня 2017 року на базі Сем’янівського навчально-виховного комплексу відбулося районне методичне об’єднання заступників директорів з виховної роботи, педагогів-організаторів, класних керівників з теми «Організація  та діяльність учнівського  самоврядування  в сучасній школі (дитяче самоврядування:завдання та принципи діяльності)».На сьогодні в більшості шкіл України ведеться пошук шляхів розвитку учнівського самоврядування. Сучасна школа повинна виробити в кожного учня вміння, звичку активно діяти у розв'язанні найважливіших питань життя країни, свого колективу, навчити дітей формулювати, висловлювати та відстоювати власну думку.

Майбутнє залежить від внеску кожного з нас, а за кожним із нас, педагогом , стоять сотні учнів. Сьогоднішній день вимагає від нас інтеграції та мобілізації внутрішніх ресурсів – зокрема, учнівського активу.  Вироблення доцільних форм організації учнівського самоврядування в школі , накопичення корисних знань про діяльність сучасного учнівського  самоврядування і стало головною темою панельної дискусії відповідальних за виховну роботу педагогів  району.

В ході методичного об’єднання   також були  обговорено наступні  питання: «Організація та діяльність учнівського самоврядування в загальноосвітніх навчальних закладах Полтавського району» ( Кішінець О.А, методист МЦОЗО), «Формування навичок учнівського самоврядування, соціальної активності в процесі практичної громадської діяльності школяра»                        (Бражник Н.І., директор Сем’янівського НВК), «Модель учнівського самоврядування в Сем’янівському навчально-виховному комплексі» ( Прокофієва Л.В., заступник директора з виховної роботи Сем’янівського НВК, Сипко Г.О, педагог-організатор  Сем’янівського НВК).   Практичний  психолог Крючкова  С.М провела  тренінг з теми «Внутрішній та зовнішній світи, як єдина система людини»,  а лідери  учнівського самоврядування закладу показали свої неоціненні таланти у танцях , віршах та піснях.

 

 

Кішінець О.А, методист МСЦОЗО

Переглядів: 591 | Додав: pentova | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar