Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2018 » Лютий » 23 » Міжнародний День рідної мови
13:08
Міжнародний День рідної мови

21 лютого 2018 року в Україні відзначається

Міжнародний День рідної мови.

Це відносно молоде свято – до календарів усього світу воно ввійшло тільки у 1999 році. З 2002 року в Україні також лише почали писати історію цього свята,  хоча сама проблема мови на українських землях нараховує кілька століть.

Головною метою відзначення цього свята є зміцнення державотворчої функції української мови, взаємозбагачення національної культури, консолідація спільних зусиль у сфері відродження самобутніх традицій та звичаїв.

Живильни джерелом розвитку етнічної самобутності є рідне слово і народні традиції. Саме вних народ загодовує свою історію, свій багатовіковий досвід, світоглядні ідеї і сподівання на щасливе та гідне майбутнє.

В рамках відзначення щорічно Полтавським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти ім. М.В. Остроградського проводиться обласний Фестиваль мов, присвячений Міжнародному дню рідної мови. Цьогоріч він відбувся на базі Диканської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, участь у якому взяла учитель української мови та літератури Мачухівського НВК Носенко А.С.

В цей день у закладах загальної середньої освіти Полтавського району традиційно відбуваються найрізноманітніші заходи: від тематичних виставок книг у бібліотеці «Рідне слово – то рута-м'ята, материнка», загальношкільних виховних заходів «Рідна мова калинова» до проведення відкритих уроків з теми «Рідна мова – безцінна й невичерпна духовна скарбниця народу» та написання  диктанту єдності «Без мови немає народу». Протягом тижня в усіх класах  пройшли години спілкування «Чарівні звуки», «Рідне слово – моя сердечна українська мова», «Цікаве про слово» та інші.

Переглядів: 368 | Додав: pentovaprmk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar