Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2017 » Серпень » 31 » Інструктивно-методична нарада
17:41
Інструктивно-методична нарада

Інструктивна-методична нарада  з питань

навчально-методичного  забезпечення викладання  предметів суспільно-гуманітарного  спрямування   у 2017-2018 навчальному році

28.08.2017 року  на базі Щербанівського НВК  відбулася інструктивна-методична нарада  з питань навчально-методичного  забезпечення викладання  предметів суспільно-гуманітарного  спрямування   у 2017-2018 навчальному році у якій взяли  участь 36 учителів  суспільних дисциплін з 27 загальноосвітніх навчальних закладів району.До  участі у нараді було запрошено Осадчого А. В., викладачаПолтавського юридичного коледжу  Національного юридичного університету  імені Ярослава Мудрого,  який розповів про законодавчі зміни  за  період 2016-2017 н. р., що стосуються конституційно-правового та  галузевого регулювання суспільних відносин.

Під час  наради  методистом Осадчою Л.  М. спільно з головою РМО Кикоть Т. О. було проаналізовано  роботу методичного об’єднання учителів суспільно-гуманітарного спрямування за  2016-2017 н. р.  Особливу увагу Осадча Л. М.  звернула  на  результати  державної  підсумкової  атестації з історії у  11 класах за минулий навчальний рік, здійснивши детальний аналіз в розрізі кожного навчального закладута  визначивши головні проблеми та напрямки роботи  на наступний  навчальний рік.

На засіданні районного методичного об’єднання учителівсуспільно-гуманітарного спрямуваннябуло  опрацьовано Лист Міністерства освіти і науки України від 09.08.2017 № 1/9-436 «Щодо викладання навчальних предметів у загальноосвітніх навчальних закладах у 2017-2018 навчальному році». Методист ознайомила учителів  з програмами, які  будуть чинними  у 2017-2018 н. р. та   звернула увагу   учителів  на ключові зміни  в оновлених  програми для учнів  5 – 9 класів: «Історія України. Всесвітня історія. 5–9 класи», «Навчальна програма з основ правознавства»(9 клас), що затверджені Наказом Міністерства освіти і науки України від 07.06.2017 р. № 804. Вищевказані програми  були оновлені з урахуванням  положень Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» (2016 р.) і результатів громадського обговорення на сайті EdEra.

На допомогу учителям Осадчою Л. М. спільно з членами творчої групи (Брижак Г.М., Кикоть Т.М., Пантюховою Т. М.,  Мельник  М. В. )  розроблено  орієнтовне календарно-тематичне планування з історії  у  5-9 класах  на  2017-2018 навчальний рік, з  урахуванням  вимог «Програми Зовнішнього незалежного оцінювання з історії України», затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України 03.02. 2016 №77.

На розгляд  районного методичного об’єднання методистом Осадчою Л. М. було представлено план роботи на  новий  навчальний  рік, який було детально обговорено та прийнято  усіма членами методичного об’єднання.

 

 

Методист Л. М.  Осадча

Переглядів: 506 | Додав: pentovaprmk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar