Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2017 » Жовтень » 13 » ФЕСТИВАЛЬ ЗДОРОВОЇ ЇЖІ
17:31
ФЕСТИВАЛЬ ЗДОРОВОЇ ЇЖІ

Тут їли різнії потрави,

І все з полив'яних мисок,

І самі гарнії приправи

З нових кленових тарілок…

І.П. Котляревський

З 2016 року Терешківська ЗОШ І-ІІІ ст. працює над реалізацією проекту Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) «Неінфекційні захворювання: профілактика та зміцнення здоров'я в Україні».

В рамках реалізації  даного проекту 11 жовтня в Терешківській ЗОШ І-ІІІ ст. пройшов фестиваль  здорової їжі,присвячений козацьким стравам.

У фестивалі брали участь учнівські та батьківські колективи. Кожен клас самостійно обирав страву, яку буде готувати: куліш, юшку, різноманітні борщі, галушки, вареники, шкварки з часником, картоплю по-козацьки, вергуни та шулики.Готували страви, як і годиться, в казанах, чавунах та на величезних пательнях.

Під час фестивалю учасники мали можливість скуштувати різноманітні страви козацької кухніта отримати рецепти уподобаних страв.

До презентації страв колективи підійшли дуже творчо. В поетично-пісенній формі діти і дорослі розповідали про приготовлені страви. До столу також  подавали свіжі овочі та фрукти, квашену капусту, різноманітні домашні соління, пампушки, книші, сало з часником, узвар, квас, сік та багато іншого.

В рамках фестивалю пройшли і спортивні змагання. Конкурси підбирали теж з козацьким «присмаком»:«Зірви шапку», «Бій на колоді», «Стрибки в мішках», «Заплети косу», і звичайно ж, перетягування канату.

Фестиваль завершився лінійкою, на якій були підведені підсумки та вручені подяки, нагороди, а також пам’ятні сувеніри підготовлені Терешківською сільською радою.

На свято до школи завітали і гості: депутат районної ради Турпітько В.П., голова Терешківської с/р Туркенич Н.В., методист сервісного центру з обслуговування закладів освіти  Полтавського району Гришко В.Я., представники дитячих садочків, воїни-інтернаціоналісти, учасники бойових дій в зоні АТО.

Розходилися додому трішки втомлені, але щасливі. Адже цей фестиваль допоміг не тільки отримати нові знання про здорову їжу, знайти нових друзів та однодумців, а й згуртувати велику шкільну родину, залучити громаду до участі в шкільних заходах.

Переглядів: 421 | Додав: pentovaprmk | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar