Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2017 » Жовтень » 11 » Дошкільники - за чисте довкілля!
07:56
Дошкільники - за чисте довкілля!
Педагогічна громада дошкілля Полтавського району перейняла  естафету від дошкільних закладів Київщини, які ініціювали велопробіг  «Дошкільники – за чисте повітря!». Вже сьогодні педагоги-дошкільники  на місцях зацікавили батьків, представників органів місцевого самоврядування  та головне – розповіли вихованцям мету проведення такого масштабного,  захоплюючого оздоровчого заходу.
        Терміни проведення велопробігу обрали не випадково, з 9 по 16 вересня, адже заходи цього тижня присвячуються Дню фізичної культури та спорту.
         Маленькі велосипедисті із піднесенням та задоволенням готувалися до цієї незвичайної події. А дорослі віднеслись до проведення велопробігу з повною відповідальністю. Керівниками дошкільних навчальних закладів попереджено дільничних офіцерів поліції, медичних працівників. Батьки вихованців, які мали бажання долучитися до акції, виготовили імпровізовані банери, а також  привели у відповідну готовність велотранспорт для дітей і  дорослих. 
        12 вересня у Терешківському ДНЗ "Барвінок" відбувся велопробіг «Дошкільнята - за чисте повітря», в якому взяли участь вихованці середньої та старшої груп, вихователі ДНЗ "Барвінок" та батьки. 
       Голова Терешківської сільської ради Наталія Туркеніч привітала всіх учасників з початком велопробігу та побажала успіхів у досягненні поставленої мети. Слід зазначити, що своєю участю в акції здоровий спосіб життя пропагують і малеча, і люди старшого покоління. Так, наймолодшому учаснику велопробігу Пороху Ростиславу виповнилося 3 роки, а найстаршому, Жугану Миколі Миколайовичу, 67 років.
       Всі учасники заходу отримали велике задоволення, гарний настрій та дипломи, а головне, своїм прикладом довели оточуючим, що чисте повітря, здоровий спосіб життя є запорукою власного здоров’я!
         Естафету передано Супрунівській «Ягідці», де дитячий велопробіг під гаслом  «Дошкільники – за чисте довкілля!»  проходив 13 вересня. Діти старшої групи надихнулися ідеєю весело і з користю провести сонячну осінню днину. Зранку до дошкільного навчального закладу кожен з маленьких учасників заходу прибув на власному транспортному засобі. Вихованці, які не мали велосипедів, знаходилися у групі підтримки. Вони  із задоволенням тримали саморобні  банери, вболівали за учасників та надихали їх посмішками і бадьорими напутніми побажаннями.
         Ідея проведення велопробігу дошкільників, що спочатку здавалася нереальною, переросла у захоплююче спортивне свято, яке за відгуками всіх учасників обіцяє стати традиційним. 

          Підтримаймо малечу, долучаймося до цікавих і корисних ініціатив та дбаймо про власне здоров’я, здоров’я своїх близьких, здоров’я нашого спільного дому – планети Земля!

Переглядів: 574 | Додав: pentovaprmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar