Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2017 » Квітень » 27 » День довкілля
20:44
День довкілля

Традиційно щоквітня у дошкільних навчальних закладах району проводиться День довкілля за участю вихованців, педагогів, представників громадськості та батьків. Зазвичай найяскравіше свято відбувається у Копилівському ДНЗ «Ялинка», адже освітній заклад має профільне еколого-валеологічне спрямування роботи.

        26 квітня зранку над «Ялинкою»  прозвучав Гімн юних екологів та було піднято зелений прапор. Малеча та дорослі у піднесеному настрої зібралися до музичної зали для проведення урочистої частини, на яку було офіційно запрошено еколога Терешківської сільської ради Олександра Чеснокова, методиста РМК Марину Павленко, батьків вихованців, мешканців села.

        Завідувач Копилівським ДНЗ «Ялинка» Катерина Гольтвяниця привітала всіх присутніх та ознайомила з подальшими заходами по проведенню Дня довкілля, адже цей захід є заключною частиною проектної діяльності по благоустрою території дошкільного навчального закладу.

        До улюбленого дійства діти готувалися заздалегідь. Кожна вікова група представила драматизацію казок-мініатюр В.О.Сухомлинського. Вихователем-біологом Інною Пасько дітям запропоновано цікаві ігри, запитання про рослинний та тваринний світ, загадки природничого спрямування.

         Та ось учасники дійства шикуються на майданчику і, розділившись на загони, починають висаджувати квіти, розробляти дослідницькі ділянки під городину, розпушувати грунт біля саджанців. Легко та весело, коли робота виконується разом!

         На закінчення практичної частини заходу на учасників чекає незвичайний сюрприз – над штучною водоймою починає дзюрчати  веселий фонтанчик. Цей момент викликає у дітей щире задоволення та озвучується гучними оплесками. Та найприємніше попереду – дорослі підготували для маленьких трударів пам’ятні еко-медалі та смачний фруктовий сік!

         Мети досягнуто: діти наслідували приклади екологодоцільної поведінки, набули трудових навичок роботи у природі, завершили благоустрій території рідної «Ялинки» та одержали величезну насолоду від колективної роботи з батьками, від перебування на свіжому весняному повітрі та від позитивної оцінки своєї праці!

Переглядів: 490 | Додав: pentova | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar