Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2017 » Березень » 17 » ЗМАГАЛИСЯ МАЙБУТНІ ПІДПРИЄМЦІ
14:31
ЗМАГАЛИСЯ МАЙБУТНІ ПІДПРИЄМЦІ

Сьогодні, мабуть, не знайдеться людини, яка б стала заперечувати важливість економічних знань. Уроки економіки, що проводяться в учнів одинадцятих класів, спрямовані здебільшого на засвоєння школярами теоретичних знань економіки. Був час, коли старшокласники мали змогу вивчати такий предмет, як "Основи підприємницької діяльності". Випускники, які по закінченні вивчення цього курсу вступали на спеціальності економічного спрямування, мали чітке уявлення про свою майбутню професію.

Щоб привернути увагу школярів до підприємницької діяльності у 2013 році був започаткований Чемпіонат області з основ підприємництва "Крок до бізнесу". Перший етап цього своєрідного конкурсу проводиться серед учнів навчальних закладів одного району. За п’ять років 267 учнів району стали учасниками цієї захоплюючої гри. У 2017 році у районному етапі конкурсу перший крок до майбутнього бізнесу зробив 61 учень з 14 навчальних закладів району.

16 березня 2017 року на базі Розсошенської гімназії було проведено фінал І (районного) етапу V Чемпіонату області з основ підприємництва "Крок до бізнесу". Його проведенню передувало чотири півфінальні гри на базі Мачухівського НВК та Щербанівської ЗОШ.

На відкриття фінальної гри завітали високоповажні гості: голова районної ради Кононенко Михайло Михайлович, керівник апарату районної ради Декань Світлана Миколаївна, голова ради підприємців Полтавського району, викладач Полтавського університету економіки і торгівлі Балабан Микола Петрович, науковий керівник центру тренінгових технологій, доцент кафедри комерційної діяльності та підприємництва ПУЕТ Юрко Ігор Вікторович. Учасники змагань зацікавлено слухали побажання гостей, бо розуміли, що цим людям доводиться приймати важливі економічні рішення не в умовах бізнес-симуляції (програма для проведення гри), а в реальному житті.

 Переможцем фінальної гри стала команда «Без ГМО» Василівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Варто відзначити, що це вже третя перемога команди Василівської ЗОШ у районних етапах Чемпіонату. Друге місце виборола команда «Блекмаркет» Мачухівського НВК, третє місце розділили команди «Сафіна» Божківського НВК та «Форвард» Терешківської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Всі учасники фінальної гри отримали дипломи та невеличкі подарунки.

Переможці фіналу, команда "Без ГМО" Василівської ЗОШ (керівник Брижак Галина Миколаївна), будуть брати участь в обласному етапі Чемпіонату, який планується провести 23 березня 2017 року на базі Полтавського університету економіки і торгівлі.

Тож побажаємо успіху тим, хто вже зробив свій перший крок до бізнесу.

Білокінь В. В., методист районного методичного кабінету КО МСЦОЗО

Переглядів: 490 | Додав: pentova | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
avatar