Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2017 » Березень » 9 » Засідання районного методичного об’єднання завідуючих дошкільними підрозділами
09:36
Засідання районного методичного об’єднання завідуючих дошкільними підрозділами

28 лютого на базі дошкільного підрозділу «Барвінок» Бричківського НВК відбулось засідання районного методичного об’єднання завідуючих ( перенесено з 20.01.2017р. з об’єктивних причин).          Зміст заходу – формування майстерності вихователя щодо розвитку мовлення дітей дошкільного віку.

         Вихованці «Барвінку» привітали учасників зібрання калейдоскопом українських пісень, яскравим таночком та афоризмами про рідну мову.

         У своїй доповіді «Сучасні підходи до розвитку мовлення у дітей» керівник дошкільного підрозділу Бричківського НВК Семенова Л.О. наголошувала на тому, що педагогічний такт, майстерність вихователя у тому й полягають, щоб, спираючись на знання індивідуального розвитку дитини, окремими кроками, завданнями, репліками наближати її до успішного результату мовознавства.

         Методистом РМК Павленко М.О. та керівником РМО зав. ДНЗ Падалкою Т.А. проведено методичний турнір «Мовлення вихователя – один з основних чинників мовленнєвого розвитку дітей». Практична частина методоб’єднання додатковий раз стала підтвердженням аксіоми « Доросла людина (батьки, педагоги) не має брати на себе роль контролера чи експерта,  а є носієм мовної інформації». Отже, першочерговим завданням розвитку мовлення дітей на етапі дошкільного дитинства є виховання мовної особистості, такої, яку характеризує достатній рівень мовленнєво-комунікативної компетентності, яка вільно і творчо застосовує мову в різних ситуаціях життєдіяльності.

Переглядів: 426 | Додав: pentova | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar