Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2017 » Вересень » 26 » Впровадження онлайн-курсу з програмування «Алгоритми і проекти Scratch» від Prometheus
07:59
Впровадження онлайн-курсу з програмування «Алгоритми і проекти Scratch» від Prometheus

Вміння програмувати називають грамотністю XXI століття. Одиниці стають професійними письменниками, але вміти писати й читати корисно кожному. Те ж саме можна сказати і про програмування. Воно корисне всім, а не лише тим, хто планує працювати в IT: програмування вчить мислити логічно, розвиває аналітичне мислення та креативність. Програмування включено в обов’язкову державну програму інформатики. Вчителі інформатики часто самі не вміють програмувати. А досвідченим вчителям не вистачає інтерактивних інструментів для викладання, які б відповідали шкільній програмі.

В якості першого кроку для вирішення цієї проблеми Prometheus (український громадський проект) створив перший масовий відкритий онлайн-курс для шкіл: «Алгоритми і проекти Scratch». Він повністю відповідає шкільній програмі інформатики для 5 класу, офіційно рекомендовано МОН України вчителям для використання у навчальному процесі, але замість стандартних уроків вчить дітей програмувати за допомогою яскравих відео, інтерактивних завдань та цікавих проектів. В такому форматі, відомому як змішане навчання, діти переглядають відеолекції та виконують завдання курсу вдома чи на уроках інформатики в школі, а вчитель, час якого вивільнився від рутинного пояснення матеріалу, може приділити індивідуальну увагу кожному конкретному учню.

Методист районного методичного кабінету Пентова А.А. з вересня 2017 року долучилася до волонтерської мережі Prometheus для впровадження онлайн-курсу  «Алгоритми і проекти Scratch» у форматі змішаного навчання (blendedlearning), яке в останні роки з великим успіхом використовується в Гарварді, найкращому політехнічному університеті світу MIT та у цілій низці інноваційних західних шкіл.

Описание: Q:\DCIM\100PHOTO\SAM_6773.JPG На засіданнях творчої групи учителів інформатики було розглянуто методику впровадження моделі змішаного навчання як “ротація по станціях” (stationrotation). Працюючи за нею, діти діляться на групи і займаються різними активностями, а потім міняються місцями. Складені рекомендації щодо залучення учителів району до команди   Prometheus для досягнення основної мети: щоб діти, у всіх загальноосвітніх закладах Полтавського району, мали можливість якісно навчатися основам програмування та надати вчителям додаткові інструменти інтерактивного викладання.

Тож шановні колеги, приєднуйтесь – зробимо найкращу освіту доступною в кожній школі!

Методист РМК Пентова А.А.

Переглядів: 492 | Додав: pentovaprmk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar