Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2017 » Листопад » 28 » У професійному конкурсі змагаються вчителі фізики
23:12
У професійному конкурсі змагаються вчителі фізики

У професійному конкурсі змагаються вчителі фізики

Всеукраїнський конкурс «Учитель року» - щорічне змагання кращих учителів нашої країни. Це один із засобів зосередити увагу громадськості на професії вчителя. Це можливість продемонструвати педагогам свої творчі надбання, які досягнуті в щоденній клопіткій праці, а також спосіб показати зріст у професійній майстерності.

21 листопада 2017р. на базі Новоселівської ЗОШ був проведений  районний етап Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2018» у номінації «Фізика» де демонстрували свої напрацювання вчителі фізики Полтавського району: Разуменко Олена Володимирівна (учитель фізики Щербанівського НВК), Купчинська Тетяна Геннадіївна (учитель фізики Супрунівського НВК) та Бородай Людмила Миколаївна (учитель фізики Терешківської ЗОШ І-ІІІ ст.).

Слід зазначити, що всі педагоги відповідально віднеслися до професійного конкурсу. Учителі підготував відповідну документацію з досвіду роботи, провели майстер-клас «А я роблю це так...», представили  відеорезюме та персональні сайти, продемонстрували інформаційно-комунікаційні вміння, пройшли фахове тестування.

Бородай Людмила Миколаївна презентувала досвід роботи  над педагогічною проблемою «Самостійна робота учнів, як спосіб розвитку життєвих компетентностей у вирі сучасних навчальних технологій».  У своїй роботі вчитель особливу увагу приділяє  частково-пошуковому методу навчання. Для підвищення ефективності і якості навчання Людмила Миколаївна залучає учнів до самостійної пошукової діяльності при розв'язуванні задач з фізики. У зв'язку з цим e практиці використовує крім стандартних задач, задачі з неповними даними. Фізичні величини, яких не вистачає в умові задачі, учні беруть з різних таблиць, схем, малюнків або знаходять самі за допомогою відповідних вимірювань. Учні приймають активну участь в аналізі умови задачі, пропонують різні способи знаходження шуканої величини, обирають шлях, при якому можна знайти всі необхідні для розв'язання задачі дані. Задачі, які пропонує Людмила Миколаївна,  сприяють формуванню ключових компетентностей в учнів.

 Разуменко Олена Володимирівна, наймолодший учасник конкурсу (педагогічний стаж - 6 років), працює над проблемою «Активізація пізнавального інтересу на уроках фізики з використанням педагогічних технологій у навчальному процесі». Учитель володіє методикою викладання фізики. Використовує сучасні інформаційні технології, можливості Інтернету. Приділяє увагу формуванню в учнів загально-навчальних умінь, культури мовлення чіткості і точності думки, критичності мислення, алгоритмічної культури як здатності діяти заданим зразком. Великого значення вчитель надає текстовим задачам, сприяє розвитку логічного мислення учні та наочно ілюструє практичне застосування математичних і фізичних знань. Поєднує індивідуальні і групові форми роботи. Розробляє різнорівневі завдання відповідно до вимог навчальної програми та критеріїв оцінювання навчальних досягнень учнів. Допомагає учням знаходити раціональні способи розв’язування задач.

Педагогічне кредо Купчинської  Тетяни Геннадіївни «Щоб вести за собою дітей, необхідно самому рухатися, не зупиняючись». Саме тому на уроках учитель застосовує  елементи сучасних освітніх технологій: ІКТ, ігрові технології.  Використовує проблемно-пошукові та дослідницькі методи навчання. Прийоми інтерактивного навчання: мозковий штурм, мікрофон, навчаючи-вчусь. Велику  увагу приділяє використанню історичного матеріалу, який підвищує інтерес до вивчення предмета, пробуджує критичне ставлення до фактів, дає учням уявлення про природничі науки як невід'ємну складову загальнолюдської культури. На змістовних дохідливих прикладах показує, як розвивалися наукові поняття, відношення, теорії й методи, знайомить учнів з іменами та біографіями видатних учених, які створювали ці науки.

За підсумками конкурсних випробувань переможцем  у конкурсі «Учитель року - 2018»  номінація «Фізики»  стала Бородай Людмила Миколаївна, учитель фізики Терешківської ЗОШ; диплом ІІ ст. отримала Разуменко О.В., диплом ІІІ ст. – Купчинська Т.Г.

Нагородження відбулося у Будинку культури Новоселівської сільської ради.

Районний етап конкурсу закінчився. Але робота районного методичного кабінету не завершується. Це підготовка переможця до участі у другому (відбірковому) обласному турі конкурсу, а також презентація власного педагогічного досвіду учасників І туру на районних семінарах, методичних об’єднаннях вчителів-предметників. Сподіваємося, що педагогічні знахідки конкурсантів не залишаться поза увагою вчителів району. Цим конкурсом було доведено системність і результативність праці освітян. Ми дуже раді, що Ви допомагаєте дітям стати трохи краще і ближче до знань світу. Нехай же у Вашому житті буде все та тих нішах, на яких Ви поставите самі. Висоту і важливість тих чи інших пріоритетів визначайте самостійно. Нехай кожен день буде наповнений яскравими і несхожими один на одного сторінками величезного тому, довжиною в життя.

Методист РМК Пентова А.

Переглядів: 565 | Додав: pentovaprmk | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar