Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2017 » Березень » 15 » Творча група на базі Розсошенського ДНЗ «Зірочка»
15:54
Творча група на базі Розсошенського ДНЗ «Зірочка»

14 березня відбулось чергове засідання творчої групи на базі Розсошенського ДНЗ «Зірочка». Творча група на базі даного дошкільного навчального закладу (керівник Титаренко Л.С.) вирішує педагогічну проблему «Розвиток логіко-математичних здібностей у дітей дошкільного віку» на реалізацію освітньої лінії Базового компонента дошкільної освіти «Дитина в сенсорно-пізнавальному просторі».

У відповідності до плану роботи членам зібрання представлено комбіноване заняття «Зимова пригода» на формування логіко-математичної компетентності дошкільників шляхом розвитку уміння здійснювати математичні та логічні операції на заняттях з сенсорики та логічного розвитку.

Члени творчої групи долучилися до роботи у підгрупах та допомагали вихованцям «Зірочки» засвоювати поняття «скільки», «стільки – скільки…», «порівну», «більше», «менше» та інші. Шляхом порівнювання, візуалізації, прикладання формували у дітей поняття «рівність», «нерівність», розбіжність у розмірах, за формою тощо.

Творчий доробок методиста РМК Павленко М.О., вихователя-методиста Розсошенського ДНЗ Гришко Н.П., керівника творчої групи Титаренко Л.С. став родзинкою заходу. Дорослі та діти розбилися на команди з метою наочного представлення частин доби та, одержавши завдання, відтворили події, які відбуваються вранці, вдень, ввечері та вночі. З цікавої подачі діти засвоїли частини доби з першого разу !

Не дивно, що кожен з учасників зібрання озброївся новими прийомами у роботі з молодшими та середніми дошкільниками, адже заходи такого рівня призвані підвищувати фаховий рівень вихователя.

 

Методист РМК Павленко М.О.

Переглядів: 725 | Додав: pentova | Рейтинг: 4.5/2
Всього коментарів: 0
avatar