Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2017 » Грудень » 18 » Творча група
07:54
Творча група

12 грудня 2017 року у дошкільному підрозділі «Ягідка» Супрунівського НВК відбулося чергове засідання творчої групи з проблеми «Формування  світоглядних орієнтирів та духовно – моральних цінностей особистості в навчально – виховному процесі засобами етнопедагогіки».

Цьогоріч членами творчої групи  опрацьовується підтема «Формування творчої компетентності вихованців дошкільного закладу засобами декоративно – ужиткового мистецтва України».

         Затверджено план роботи творчої групи на 2017 -2018 н.р.

         Змістовну доповідь про декоративно – ужиткове мистецтво Полтавщини підготувала учасникам засідання керівник творчої групи Світлана Шарлай.

         Оскільки одним з провідних видів декоративно – ужиткового мистецтва Полтавщини є вишивка, учасникам зібрання було запропоновано розглянути символічний зміст і види орнаменту вишиванок та рушників.

Під час практичної частини заходу у кожного з присутніх з’явилась можливість реалізувати теоретичні знання на практиці – сконструювати  сорочку та оздобити її візерунком.

Педагоги-дошкільники району, набуваючи нових знань та оволодіваючи новими навичками і уміннями  декоративно-ужиткового мистецтва, неодмінно, у доступній формі, передають набуте вихованцям у своїх рідних закладах дошкільної освіти.

Вивчаймо джерела народної майстерності, популяризуймо вироби декоративно-ужиткового мистецтва Полтавщини й пишаймося, що ми – нащадки всесвітньо знаних майстрів гончарства, різьблення, вишивки,  ковальства та лозоплетіння.

 

 

 

                        Методист РМК М.О.Павленко                                                                        

Переглядів: 381 | Додав: pentovaprmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar