Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2018 » Січень » 23 » Тільки разом збережемо Україну
16:06
Тільки разом збережемо Україну

Тільки разом збережемо Україну

В Україні 22 січня в честь проголошення злуки Української Народної Республіки (УНР) і Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР) в 1919 році відзначається День Соборності.

Вперше у XX столітті українська незалежність була проголошена 22 січня 1918 року IV Універсалом Української Центральної Ради, а вже за рік (22 січня 1919 року) на Софійському майдані в Києві відбулася не менш вагома подія – об’єднання Української Народної Республіки (УНР) і Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР) в одну державу.

У День Соборності головною традицією є побудова «живого ланцюга». Найперший українці створили в 21 січня 1990 року. Тоді «живий ланцюг», в якому взяли участь 450 тисяч осіб, зв’язав Івано-Франківськ, Львів і Київ. Традиція прижилася і щороку повторюється в багатьох містах України.

Ось і працівники та учні Абазівської ЗОШ І-ІІІ ст. на чолі з директором Цимбалюк Т.А.  стали ініціаторами «живого ланцюга Соборності», який об’єднав усіх бажаючих жителів Абазівки на берегах річки Полузір’є. А до школярської громади приєдналися депутат районної ради Рябокінь Г.К. працівники сільської ради на чолі з головою сільської ради Міхном П.І., директор сільського будинку культури Половенко О.О., завідуюча ДНЗ «Світанок» Шпигун І.М., депутати сільської ради, жителі села. Впродовж акції учасники вигукували патріотичні лозунги, біля пам’ятників загиблим воїнам хвилиною мовчання вшанували всіх тих, хто загинув за Батьківщину, за її свободу і незалежність.

Біля пам’ятника Тарасу Шевченку  учитель історії Хажанець О.П. провів урочистий мітинг, який закінчився виконанням Гімну України усіма учасниками акції.

Переглядів: 437 | Додав: pentovaprmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar