Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2017 » Березень » 4 » Сучасні освітні технології в навчально-виховному процесі, як засіб формування громадянського суспільства та демократії у школі
07:22
Сучасні освітні технології в навчально-виховному процесі, як засіб формування громадянського суспільства та демократії у школі

Поетичні  рядки  учасників  заходу

Шкільна наша братія вчиться демократії

    Через дипломатію та  взаємосимпатиію

Наша школа – не  стодола,

Її видно з виднокола

І радіють всі довкола,

Що  у нас є гарна школа

Без  тривог не буде перемог,

Бог  в поміч педагог

По течії наук – учитель як весляр

Веде своїх дітей до знань, а не у яр

17.02.2017 року  на базі Розсошенської  гімназії відбувся  районний семінар – практикум  для вчителів  суспільствознавчих дисциплін з теми «Застосування сучасних освітніх технологій в навчально-виховному процесі, як засобу формування громадянського суспільства та демократії у школі» у якому взяли участь 20 учителів загальноосвітніх навчальних закладів району. До  участі в семінарі було запрошено Жалій Тамару Віталіївну, кандидата історичних наук, доцента кафедри правознавства, докторанта Полтавського національного педагогічного університету ім. В. Г. Короленка, яка виконувала функції модератора заходу. В ролі тьютора виступила методист районного методичного кабінету Осадча Л. М.

Для вчителів було проведено «Лекцію –  презентацію з елементами  тренінгу на тему  «Нове в чинному законодавстві: констатуємо, пропонуємо». В руслі якої пройшов міні-тренінг з теми «Які зміни в законодавстві України є нагальними зараз?» з використанням методики «ДІАМАНТ». Під час заходу  вчителі обговорили динаміку національного законодавства  та пріоритетні  напрямки розвитку  громадянського та  освітнього права в Україні, ознайомилися з останніми  змінами в законодавстві нашої держави. 

З  вчителям також  було проведено  «Workshop з елементами «SWOT-аналізу» на тему  «Демократія в школі». Під час якого перед  ними було  поставлено ряд проблемних  завдань, шлях до вирішення яких необхідно було знайти в процесі обговорення в  малих групах. Вчителі здійснили «SWOT-аналіз» - під час якого знаходили   сильні та слабкі сторони школи, а також можливості  та загрози у школі.

На завершальному етапі  вчителям було запропоновано попрацювати поетами  - скласти  вірші із запропонованих слів-рим:  демократія, дипломатія, братія, симпатія (1 група);школа,  довкола, стодола, виднокола (2 група);педагог, тривог, бог, перемог (3 група);школяр, екземпляр, весляр,  яр (4  група).

 

Крім того методист районного методичного кабінету Осадча  Л.  М.   провела  майстер клас «Формування системних уявлень про державу та право при виконанні практичних робіт  з правознавства у 10 класі » та зробила аналіз  участі учнів  навчальних закладів району у ІІ та ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з правознавства у 2016-2017н.р.

 

Методист  РМК Осадча Л.  М

Переглядів: 449 | Додав: pentova | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar