Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2017 » Вересень » 18 » Школа молодого вчителя «Молодість та перспектива»
23:11
Школа молодого вчителя «Молодість та перспектива»

                  Людська особистість невичерпна: кожен може стати творцем,

що залишає після себе слід на землі.

Василь Сухомлинський.

 

Система роботи з молодими вчителями має свої традиції. Це і наставництво, і методичні консультації, і засідання школи молодого вчителя, а також інші різноманітні види роботи, які проводяться методистами районного методичного кабінету. Така робота з молодими педагогами дає можливість краще познайомитися з кожним із новопризначених вчителів і допомогти становленню їх професійної діяльності.

14 вересня 2017 року на базі Новоселівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відбулося перше засідання школи молодого педагога-початківця «Молодість і перспектива» учителів математики, інформатики, фізики.

Тема засідання: Перші кроки педагогічної діяльності.

Розглянули питання: зміст, завдання, мета роботи школи молодого вчителя, план роботи школи на 2017-2018н.р.; нормативні документи, ведення шкільної документації; вивчення та виконання навчальних планів та програм; календарне планування.

Методистом Пентовою А. був проведений практикум “Зразки документації вчителя” та «Використання Google-сервісів у навчальному процесі».

За допомогою сервісів Google доступ до дидактичних матеріалів можна отримати як з школи, так і з дому; спільну роботу з учнями можна проводити в режимі Online; існує можливість інтерактивної перевірки виконання роботи та стеження за ходом роботи без потреби відволікати від неї учня.

Анкетування  з метою вивчення потреб і запитів молодих вчителів протягом навчального року здійснюватиметься з використанням Google-сервісів.

Молодим педагогам, у період між засіданнями, запропоновано: опрацювати методичні рекомендації, нормативні документи, фахові журнали, газети; вивчити досвід вчителів ЗНЗ; розробити за допомогою Google-сервісів анкети для батьків «Безпека дітей в Інтернеті» та тест для учнів з фахового предмету.

 

Методист РМК Пентова А.

Переглядів: 467 | Додав: pentovaprmk | Рейтинг: 2.1/7
Всього коментарів: 0
avatar