Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2017 » Листопад » 27 » Школа молодого вчителя
23:41
Школа молодого вчителя

Формуваннятворчоїлюдини треба починатиу весну життя,

тобто в дитинстві, бодитинствозображає собою весну,

юність – літо, змужнілийвік – осінь і старість – зиму.

Ян. Амос. Коменський

 

Мета сучасної початковоїшколи – не просто давати знання, а формувати особистість, яка вміє і хоче вчитися, займає позицію активного суб’єкта діяльності. Зогляду на це велике значення має формування в учнів творчого потенціалу, прагнення до самостійної пізнавальної діяльності.

23 листопада 2017 року на базі Новоселівської ЗОШ І-ІІІ ст. відбулося спільне засідання школи молодого вчителя початкових класів та школи педагогічної майстерності з проблеми «Застосування інноваційних технологій для активізації творчого потенціалу учнів початкових класів».

Досвідом роботи поділилась учитель початкових класів Новоселівської ЗОШ І-ІІІст. Москаленко Я.Г. В рамках засідання показано творчий проект «Я – Маруся Чурай».Для того, щоб учням дійсно було цікаво, щоб вони не втратили інтерес до навчання, учитель створює всі умови для розвитку здібностей, творчого мислення учнів, самовираження їх особистості в різних видах діяльності. Також дуже широко і систематично використовує інсценізацію, що розвиває пам'ять, творчу уяву, креативне мислення, мову, мовлення, вміння спілкуватися, самостійність.

Методистом РМК Стасовською О.М.  проведено тренінг з молодими педагогами «Пізнай себе «Портрет ідеального вчителя»».

 Впровадження нових освітніх технологій на уроках це передумова активної пізнавальної діяльності учнів: нестандартна, цікава, творча робота, яка пробуджує у дітей інтерес до знань і сприяє емоційному, духовному та інтелектуальному розвитку школярів.

Методист РМК  Стасовська О.М.

Переглядів: 526 | Додав: pentovaprmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar