Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2017 » Березень » 9 » Шевченківські дні 9 березня 2017р. – 10 березня 2017р.
09:33
Шевченківські дні 9 березня 2017р. – 10 березня 2017р.

У 2017 році Україна святкує 203-ю річницю від дня народження видатного українського поета Тараса Шевченка. Щорічно «Шевченківські дні» проходять по всій країні 9 березня, в день народження поета, та 10 березня, в день його смерті.

Під час святкування 200-річчя поета День народження Тараса Шевченка внесено в календар знаменних та пам’ятних дат ЮНЕСКО для відзначення в усьому світі. Поезію Тараса Шевченка перекладено більш ніж ста мовами світу. Один із 300 кратерів Меркурія отримав ім’я Тараса Григоровича. Майже 1400 пам’ятників Кобзареві встановлено на території від Бразилії до Китаю. Більшість з них, понад 1200, розташовані на території України. Нині в Україні 164 населені пункти названі на честь Тараса Шевченка.

«Шевченківські дні» традиційно починаються вранці 9 березня покладанням квітів біля пам’ятників Тарасу Шевченку.

9 березня 2017 року до Дня народження Тараса Шевченка в Києві та інших містах України проходить акція "Global Shevchenko". В рамках міжнародного флешмобу GlobalShevchenko сотні киян одночасно зачитають вірш "В казематі" (Мені однаково, чи буду…). Подібні акції пройдуть в Ризі, Одесі, Маріуполі, Луцьку, Івано-Франківську, Рівному, Житомирі, Херсоні, Чернівцях та багатьох інших містах. Це буде наймасовіше одночасне читання Шевченка в історії. Акція відбудеться о 15:30.

В загальноосвітніх навчальних закладах Полтавського району заплановані та пройдуть урочисті заходи вшанування Кобзаря біля пам’ятника Т.Г. Шевченку,  різноманітні освітні заходи та конкурси на краще читання віршів Т.Г. Шевченка

Переглядів: 367 | Додав: pentova | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar