Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2017 » Листопад » 2 » Семінар–практикум заступників директорів загальноосвітніх навчальних закладів Полтавського району
22:05
Семінар–практикум заступників директорів загальноосвітніх навчальних закладів Полтавського району

Відповідно до плану роботи районного методичного кабінету 31 жовтня на базі Бричківського НВК відбувся семінар–практикум заступників директорів загальноосвітніх навчальних закладів Полтавського району з теми «Використання хмарних технологій в управлінській діяльності». Тема семінару вибрана невипадково,  адже методичний кабінет у співпраці з педагогічними колективами району  розпочинає роботу над науково-методичною проблемою «Формування інформаційно-комунікаційних компетентностей учасників навчально-виховного процесу шляхом використання хмарних технологій».

       На початку семінару завідуюча районним методичним кабінетом Сідокур Світлана Іванівна ознайомила присутніх з основними положеннями нового Закону про освіту, особливостями організації управлінської діяльності в умовах створення об’єднаних територіальних громад. Завідуюча методичним кабінетом представила до уваги учасників семінару напрацювання з теми «Мережева взаємодія та використання хмарних технологій у методичній роботі». 

        Відеокаст діяльності Бричківського навчально-виховного комплексу презентувала директор закладу Кирикилиця Олена Миколаївна. Досвідом роботи з обдарованими дітьми поділилася з колегами заступник директора Бречко Алла Іванівна.

      Методист районного методичного кабінету Пентова Анна Андріївна ознайомила учасників семінару з перевагами  використання хмарних технологій у навчально-виховному процесі та управлінській діяльності, провела практичне заняття з використання сервісів Google для створення та заповнення анкет, таблиць, тестів.

       Заступник директора з навчально-виховної роботи Новоселівської ЗОШ І-ІІІ ступенів  у своєму виступі поділилася досвідом використання хмарного сервісу Google у роботі заступника директора навчального закладу.

        З метою  надання практичної допомоги у проведенні профілактичних бесід, тематичних годин спілкування, тренінгів із учнями, батьками та педагогічними працівниками щодо безпечного користування Інтернет- мережею методистом райметодкабінету Кішінець Ольгою Андріївною проведено тренінг «Небезпечні квести для дітей: профілактика залучення».

      На завершення заходу в ході оглядової екскурсії учитель історії Мельник Марина Володимирівна розповіла про роботу педагогічного та батьківського колективу щодо створення комфортного освітнього простору у навчальному закладі.

        Підбиваючи підсумки семінару, учасники зазначили, що використання хмарних технологій дозволить створити у навчальному закладі власний онлан-простір та сформувати освітнє середовище максимально ефективно.

        Учасники семінару вдячні колективу Бричківського НВК за створену атмосферу співпраці та доброзичливості.

Переглядів: 462 | Додав: pentovaprmk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar