Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2017 » Грудень » 12 » РМО
19:44
РМО

На базі Ковалівського ДНЗ «Зірочка» 8-го грудня 2017 року відбулось планове засідання РМО вихователів ДНЗ, на якому опрацьовано тему «Театралізовані ігри як засіб розвитку творчих здібностей дітей дошкільного віку».

        Дійство розпочалося з яскравої афіші, а потім маленькі касири видали гостям квитки із зазначенням місця, запитували про зручність та пропонували віяла…

         Театралізована вистава «Рукавичка» на новий лад за участю вихованців, їхніх батьків та працівників «Зірочки» вразили учасників зібрання артистизмом героїв казки, влучним музичним оформленням, естетикою костюмування та довершеністю декорацій в умовах закладу дошкільної освіти, де за обмеженістю площ, дійства відбуваються у групових кімнатах.

         Методистом РМК Мариною Павленко запропоновано присутнім проаналізувати підготовку та проведення театралізованого заходу з позиції  набуття дітьми досвіду діалогічного мовлення і з точки зору методичної доцільності того чи іншого етапу роботи.

         До участі у роботі зібрання долучилася вихователь естетики Розсошенського ДНЗ «Зірочка» Олена Семігласова, яка підготувала грунтовний виступ з даної теми та на ілюстративному матеріалі показала методи і прийоми роботи над мімікою обличчя, жестикуляцією і мовою тіла.

          Не менш цікавою та змістовною виявилася друга частина заходу – театралізована презентація казкової мініатюри. Тож, тепер дивувалися та переймали досвід усі присутні: панчішковий театр (д/п «Світлячок» Гожулівського НВК), театр «на фартушку» (Терешківський ДНЗ «Барвінок»), театр на посуді (д/п «Волошка» Головачанського НВК), тіньовий театр, настільний театр, ляльковий театр, пальчиковий і паперовий театр та багато-багато інших різновидів, до театралізації у яких долучаються вихованці дошкільних навчальних установ району.

         Невичерпною виявилася тема театралізованої діяльності з дітьми – вихованцями закладів дошкільної освіти, адже лише ця діяльність заполоняє всі чуття людини.

         …в театрі –грі події всі, мов злива:

         палає барвами казкове тло,

         герої йдуть на подвиги сміливо,

         стоять за правду і долають зло…

                  І кожне слово, кожен світлий образ

                  В відкритім серці залишає слід…

                  І кожен мріє дужим та хоробрим

                  зрости й піти в широкий білий світ!

                            Зрости і стати, як оці герої,

                            Що праведні у здобутті мети,

                            І все, що є на сцені тільки грою,

                            самим зазнати в справжньому житті!

 

Методист РМК                                                                                  М.О.Павленко        

Переглядів: 402 | Додав: pentovaprmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar