Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2017 » Вересень » 26 » Переможці районної премії імені Самійла Величка
20:07
Переможці районної премії імені Самійла Величка

20 вересня 2017 року голова районної ради Михайло Кононенко провів засідання організаційного комітету із присудження районної премії імені Самійла Величка, заснованою Полтавською районною радою.

   Районна Програма розвитку національної освіти, утвердження авторитету педагога у суспільстві на 2014-2018 роки базується на законодавчих актах: указах Президента України від 20.12.2000 року № 1356/2000 «Основні засади розвитку соціальної сфери села», «Про першочергові заходи щодо підтримки розвитку соціальної сфери села» від 15.07.2002 року № 640/2002, статті 14 Закону України «Про освіту».

Упродовж терміну дії Програми відділом освіти райдержадміністрації, методичним кабінетом Комунальної організації «Методичний сервісний центр з обслуговування закладів освіти Полтавського району» проводиться робота, спрямована на підтримку педагогічних працівників, підвищення їх професійної компетентності, формування сучасного методичногоінноваційного освітнього простору, запровадження сучасних методик навчання та виховання, підвищення результативності у роботі з талановитими дітьми.

    Одним із засобів забезпечення підтримки та стимулювання педагогічних працівників є присудження щорічної районної премії імені Самійла Величка. Клопотання про присудження районної премії порушуються перед районною радою трудовими колективами навчальних закладів.

        Протягом 2016-2017 років  районною премією імені Самійла Величка за особливі успіхи у справі навчання та виховання молоді, утвердження національних цінностей, забезпечення якісної освіти, впровадження сучасних методів і методик навчання відзначені:

- Олефіренко Наталія Григорівна, учитель початкових класів, образотворчого мистецтва, художньої культури  Абазівської  загальноосвітньої школи І-ІП ступенівПолтавської районної ради Полтавської області;

- Манохіна Ірина Анатоліївнаучитель історії Розсошенської гімназії Полтавської районної ради Полтавської області;

- Шляхова Ольга  Петрівна, заступника директора з навчально-виховної роботи (керівник дошкільного підрозділу «Волошка»)Головачанського навчально-виховного комплексу.


Олефіренко Наталія Григорівна має повну вищу педагогічну освіту за спеціальністю вчитель української мови та літератури, спеціальну освіту за спеціальністю учитель початкових класів, працює учителем початкових класів, образотворчого мистецтва та художньої культури  в Абазівській  загальноосвітній школі І-Ш ступенів з 1995 р. Олефіренко Н.Г. має кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії».

За час роботи показала себе творчим досвідченим вчителем, який добре володіє інноваційними освітніми методиками й технологіями, активно їх використовує та поширює у професійному середовищі; володіє широким спектром стратегій навчання; вміє продумувати оригінальні, інноваційні ідеї; застосовує нестандартні форми проведення уроку; активно впроваджує форми та методи організації навально-виховного процесу, що забезпечують максимальну самостійність навчально-виховного процесу в початковій школі.

Вчитель впевнена: дитина відчуватиме свою значимість лише тоді, коли усвідомлюватиме важливість власного внеску у спільну роботу, коли вона стає частинкою великої спільноти. Саме тому її вихованці є активними учасниками акцій («Запали свічку», «Вахта пам’яті», «Чистодвір», «Напиши листа українському солдату»).

Побудова виховного процесу на інноваційній основі забезпечує особистісно-орієнтоване виховання в процесі спільної праці учнів, учителів, батьків, членів територіальної громади.

Наталія Григорівна разом з учнівським та батьківським колективами підтримує тісний зв'язок з благодійною організацією Полтавський батальйон небайдужих. Під її керівництвом учні школи брали участь у благодійному ярмарку, збирали благодійну допомогу воїнам АТО, плели маскувальну сітку. Спільно з ТРК «Лтава» у 2014р. (дитяча студія «Разом», кер. Н. Святцева) відзнято ролик, який разом із малюнками та листами-голубками передано в зону АТО.

Як учитель художньої культури Олефіренко Н.Г. підготувала переможців районного та обласного етапів конкурсу-захисту учнівських робіт МАН (2014 р. - І місце районний етап, ІІІ місце - обласний, 2015 р. - І місце районний етап.)

Олефіренко Н.Г. ведеактивнугромадськудіяльність . Вона є членом піклувальної ради при Абазівськійсільськійраді, адміністраторшкільного блогу, з 2016 року  – голова Ради школи.

Порядність, чесність, вимогливість до себе і до учнів, принциповість, високийрівеньморальнихякостей та загальноїкультури, доброзичливість, постійнепрагнення до самовдосконаленняскладають основу високого авторитетуНаталіїГригорівнисередучнів, батьків, колег, громадисела,району.


 Манохіна Ірина Анатоліївна працює на посаді учителя історії Розсошенської гімназії з 2003 року. Педагогічний стаж 24 роки, має  вищу кваліфікаційну категорію та педагогічне звання «старший учитель».

Ірина Анатоліївна орієнтує учнів на можливість співпраці зі своїми ровесниками, реалізує природне прагнення кожної людини до спілкування, сприяє досягненню учнями більш високих результатів засвоєння знань та формування вмінь. Таку модель вчитель легко і ефективно поєднує з традиційними формами і методами і застосовує на різних етапах навчання. Саме реалізація змісту історичної освіти через кооперативні технології навчання надає можливість більш ефективно формувати громадянську позицію як комплексу якостей та життєвих компетенцій особистості.

Вчитель готує учнів для участі у конференціях, конкурсах, фестивалях, форумах, проектах: Всеукраїнський форум «Здорова планета – здоровий ти»; Всеукраїнський конкурс «Об’єднаймося ж, брати мої»; Всеукраїнський конкурс есе «Твої права – твоє багатство»; Всеукраїнська філософська історико-краєзнавча конференції «Пізнай себе, свій рід, свій нарід» м. Харків; Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція «Південно-Східний регіон: із минувшини – у ХХІ століття»; Всеукраїнська конференція в рамках проекту «Проблеми громади – спільні шляхи вирішення» м.; Обласна конференція в ПУЕТі «Разом до вершин життєвого успіху кожного»; Обласна науково-практична конференція «Полтавщина – земля моя свята»; Обласна науково-практична конференція «Пізнання історичної минувшини в іменах – підґрунтя освіти нації»; Обласний конкурс творчих робіт «Я відкриваю собі світ щодня».

Ірина Анатоліївнавелику увагу приділяє роботі з обдарованими дітьми. Щороку ії учні займають призові місця в предметних олімпіадах та конкурсах на обласному та Всеукраїнському рівнях.

Декілька років поспіль Ірина Анатоліївна є тренером команди юних дебатерів «Факт». Результати діяльності: 2012 – 2013 та 2013-2014 н.р. – 1 м. в районних змаганнях, учасники обласних змагань.

Протягом 10 років Ірина Анатоліївна є керівником команди КВН «Вітамін», яка 7 років поспіль є переможцем районного та учасником обласного конкурсу-фестивалю КВН. У 2012 році команда «Вітамін» стала переможцем фінального обласного конкурсу-фестивалю КВН.  Під керівництвом Ірини Анатоліївни команда «Вітамін» брала участь у Всеукраїнських фестивалях: «Жарт –Птиця» (с. Затока Одеської області), «ВІЗГ» (м. Кременчук Полтавської області).

Ірина Анатоліївна – компетентний і вимогливий педагог, який насправді любить дітей. Як класний керівник працює над згуртуванням учнівського колективу, виховує у школярів принциповість, чесність, повагу до батьків. Додержується педагогічної етики, поважає гідність учнів.


Шляхова ОльгаПетрівна з 2011 року працює на посаді заступника директора  з навчально-виховної роботи Головачанського НВК та очолює колектив дошкільного підрозділу «Волошка».

Ольга Петрівна  на займаній посаді  проявила себе компетентним керівником, здібним організатором, який досконало володіє основами сучасної педагогіки та психології, з розумінням сприймає актуальні проблеми сучасної освіти і впроваджує новітні методики та педтехнології.

         З метою реалізації Базового компоненту дошкільної освіти у дошкільному навчальному закладі створюються комфортні умови перебування і навчання дітей. Як результат успішного створення відповідних комфортних умов для вихованців «Волошки» -  перемога Всеукраїнського рівня у номінації «100 кращих ДНЗ України» – І та ІХ місце на фотоконкурсі інтернет-порталу рейтингу освітніх закладів України за краще оформлення групової кімнати та краще оформлення території дошкільного навчального закладу (відповідно у зазначених номінаціях І місце – по району та по Полтавській області).

         За ініціативи Ольги Петрівни у дошкільному підрозділі створено міні-музей Ложки з відповідним переліком та історією кожного експонату, про що розповідають маленькі екскурсоводи – вихованці дошкільної «Волошки».

Ольга Петрівна – обізнаний андрагог, цілеспрямована, ініціативна та вимоглива особистість. Педагогічним працівникам дошкільного підрозділу вона  надає високопрофесійні консультації, так як є автором-упорядником методичних рекомендацій для працівників дошкільних навчальних закладів «Наступність і перспективність дошкільної і початкової ланок освіти» (2016р.) та «Використання інтерактивних форм роботи з педагогами у світлі реалізації вимог Державного стандарту дошкільної освіти» (2015р.)

         За ініціативи Ольги Петрівни у дошкільній навчальній установі   облаштовано кабінет медичної сестри, музичного керівника, практичного психолога. Налагоджено стосунки з батьківською громадськістю, з  представниками органів місцевого самоврядування та спонсорськими організаціями, за сприяння яких керівник реалізовує задумки упорядкування території, ігрових та спортивних майданчиків, а також придбання дитячих наборів для  конструювання «Lego» duplo.

   Ольга Петрівна – член Всеукраїнської громадської організації «Асоціація працівників дошкільної освіти».

         Вона є членом опікунської ради Заворсклянської сільської ради.

    На повагу заслуговує активна громадська позиція Ольги Петрівни, яка є ініціатором листування із воїнами АТО та надання їм дієвої допомоги продуктами харчування і предметами  першої побутової необхідності, організатором святкових заходів у Заворсклянському сільському будинку культури та участі у них дітей дошкільного віку, організатором велопробігу на території сільської ради.


Директор МСЦОЗО І.Л.Важеніна

Переглядів: 526 | Додав: pentovaprmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar