Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2018 » Квітень » 4 » Педагогічні каруселі
19:51
Педагогічні каруселі

Для керівників районних закладів дошкільної освіти  заключною подією березня, а саме 30-го числа, стали педагогічні каруселі, що відбулися на базі Розсошенського ДНЗ «Зірочка». Проблема, яку опрацьовано у дошкільному педагогічному колі є злободенною «Формування інформаційно-комунікативних компетентностей учасників навчально-виховного процессу шляхом використання хмарних технологій».  

         Педагогічні каруселі - форма методичної роботи, яка використовується під час обміну думками, досвідом. Основною її метою є стимулювання практичного застосування знань з певних проблем. Тож, всі учасники зібрання мали можливість і бажання висловитися, задати запитання, з’ясувати незрозуміле, порадити іншим…

         У докладній презентації Мариною Павленко, методистом РМК, представлено присутнім покрокові дії щодо роботи у «хмарах». З метою надання початкових знань та  опанування членами колективів ДНЗ на місцях новими операціями в Інтернет-просторі керівникам ДНЗ  надано можливість повправлятися у створенні анкет, таблиць тощо.

         За основною частиною роботи слідувала творча зустріч із членом Національної спілки майстрів народного мистецтва України, майстринею витинанки Тетяною Ваценко. Цікавий співрозмовник, учасниця багатьох Міжнародних виставок народного мистецтва, пані Тетяна представила присутнім й інші вироби, які також посідають певне місце у її творчості – ляльки-мотузянки.

         Заключна частина зустрічі з мисткинею виявилася феєрично-позитивною, адже вона презентувала свою першу збірку дитячої поезії «Країна Навпакинія». Учасники зібрання зачаровано слухали поетесу, мрійливо мружили очі і лагідно посміхалися, уявляючи їжачка, гномика та веселого віслючка…

         Бурхливими оплесками слухачі віддячували Тетяну Ваценко за її творчі здобутки, за її щиру народну талановиту душу, за її любов до дитини…

         Щедра земля Полтавщини багата талановитими людьми. Тож, пишаймося ними, плекаймо їхній талант, будьмо горді від того, що ми – ПОЛТАВЦІ!

 

Методист РМК                                                                                М.О.Павленко

Переглядів: 467 | Додав: pentovaprmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
avatar
1 shpigunirina • 11:51, 16.04.2018
Здавалося б така звичайна повсякденна робота - педагогічні каруселі відзначилися незабутнім сюрпризом - зустріччу з Тетяною Ваценко. Ця людина настільки талановита, творча, що зуміла повернути дорослих учасників зібрання у дитинство, в чарівну казку, де панує фантазія, казка, чарівна атмосфера добра і справедливості! А вже малюнки до збірки, а витинанки - це просто вершина таланту і краси! дякую Вам, Марино Олександрівно, за те, всі наші заходи корисні не тільки ьетодично, а ще й надзвичайно цікаві!
avatar