Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2017 » Листопад » 2 » Пархомівський історико–художній музей Шарівський палац
18:30
Пархомівський історико–художній музей Шарівський палац

Пархомівський історико-художній музей ім. П. Ф. Луньова

27 жовтня 2017р. учителі початкових класів Полтавського району відвідали Пархомівський історико-художній музей ім. П. Ф. Луньова, що під Краснокутськом - один із кращих художніх музеїв України. Тут експонується безцінна колекція, завдяки якій музей добре відомий далеко за межами України. Відвідувачам представлені оригінали картин найвидатніших майстрів, визнаних у всьому світі: Пікассо, Ренуара, Бенуа, Казимира Малевича, Кандінського, Тараса Шевченка та ін.

Колекція Пархомівського музею вражає – понад шість тисяч експонатів. В основному це твори образотворчого мистецтва, хоча є і предмети декоративно-прикладного мистецтва, археологічні та етнографічні експонати. Крім живописних та графічних робіт, в Пархомівському  музеї можна побачити скульптури, старовинні ікони, зброю та предмети побуту. Далеко не кожен обласний музей може похвалитися таким багатством.

Шарівський палац, його ще називають Шарівський замок або Шарівська садиба, — вражаюча своєю красою білокам’яна будівля кінця XIX століття. Шарівський палац розташований у харківському селищі Шарівка.

Шарівська садиба зовнішнім виглядом нагадує казковий замок. Це двоповерхова споруда білого кольору, оперезана карнизом, зі стрілчастими вікнами та балконом. Парадний вид прикрашають дві восьмигранні вежі, увінчані зубцями та шпилями.

Час наклав на замок свій відбиток. Незважаючи на те, що Шарівський палац довгий час пустував, він і сьогодні не втрачає своєї привабливості. Вціліли деякі елементи декору, багата ліпнина, розписні плафони тощо. Навіть якщо здалеку дивитися на замок, відчувається його величність та вишуканість.

Від замку тераси ведуть в Шарівський парк. Тут ростуть старовинні дуби, блакитні ялини, ясени та ін. Вік одного з дубів становить близько 600 років! У парку дуже мальовничі ставки. Через один із них перекинуто кам’яний місток. Він веде на так звану цукрову гірку. Відвідавши Шарівський палац, ви поринете в світ таємничості, справжньої казки, непідвладної часу.

Переглядів: 456 | Додав: pentovaprmk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar