Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2017 » Листопад » 7 » Методичне об’єднання учителів інформатики
23:03
Методичне об’єднання учителів інформатики

У 2017-2018 навчальному році районне методичне об’єднання вчителів інформатики працює над проблемою: «Розвиток інформаційно-комунікаційних компетентностей учнів, впровадження хмарних технологій в професійну діяльність». Учителі дедалі краще усвідомлюють переваги інформаційних і комунікаційних технологій у шкільній освіті. Тому канікулярний час вирішили ефективно використати для вдосконалення та розвитку навичок використання хмарних технологій у своїй професійній діяльності.

24 жовтня 2017 року на базі Щербанівського НВК відбулося засідання районного методичного об’єднання вчителів інформатики на тему:  «Особисто орієнтоване освітнє середовище – засіб оптимізації підвищення якості професійного розвитку педагогів», в якому взяли участь 24 педагоги.

До уваги присутніх, методист районного методичного кабінету, Пентова  Анна Андріївна, представила презентацію «Навчання для навчання» у якій висвітлила питання підвищення кваліфікації педагогів в умовах реформування освіти. Крім того на засіданні були розглянуті питання:самоосвіта та підвищення якості професійного розвитку педагогів засобами сучасних ІК технологій; хмарні технології в шкільній освіті;впровадження змішаного навчання від Прометеус у 5 класі загальноосвітніх навчальних закладів; удосконалення шкільних веб-сайтів та раціональне його поповнення матеріалом.

Обговорено  методичні рекомендації щодо проведення ІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з інформаційних технологій та інформатики,  Міжнародного конкурсу «БОБЕР-2017». 

Анна Андріївна провела майстер – клас «А я роблю це так. Робота з сервісами GoogleApps та використання системи Google для спільного використання документів в мережі Інтернет».

Сервіси від Google доступні, безкоштовні, різноманітні і мають широке коло використання в роботі педагога сучасної школи. Крім того – зручний доступ, адже філософія Google – «Один обліковий запис Google для всіх служб Google».

Деякі вчителі району вже оцінили сервіс Google Blogger, адже вже кілька років ведуть персональні блоги і використовують їх у своїй педагогічній діяльності.

На тренінгу присутні познайомилися з сервісом Google Диск – хмарним сховищем, навчилися завантажувати створені на ПК файли, створювати документи он-лайн (текстові документи, презентації, таблиці, малюнки), оцінили можливості спільної роботи з документами, їх вбудовування у веб-ресурси та ін. Паралельно обговорювалися «методичні родзинки» використання вивчених можливостей у навчально-виховному процесі. Під час тренінгу були використані і інші сервіси GoogleУ планах – вивчення можливостей інших цікавих сервісів Google, зокрема використання сервісу google classroom для управління  освітніми  процесами.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Методист РМК Пентова А.А.

Переглядів: 430 | Додав: pentovaprmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar