Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2018 » Січень » 9 » Майстер-клас
23:31
Майстер-клас

Майстер-клас для творчої групи учителів математики «Впровадження сервісу Web 2.0. в навчальний процес сучасної школи на прикладі використання LearningApps.org»

У ХХІ сторіччі інформаційні ресурси зазнали значної та неконтрольованої еволюції. Це змінило вимоги до потреб інформації, більше того, саме ставлення до неї як до соціального явища. Усе більше уваги теоретиків та практиків привертає проблема використання сервісів Web 2.0 у навчальному процесі. Web 2.0 – Інтернет другого покоління, який характеризується інтерактивністю, можливістю взаємодії користувачів та спрощенням використання ресурсів. Важливою ознакою сьогодення є зміна пріоритетів та акцентів у використанні технологій і задоволенні потреб користувачів — всі "нові технології", які використовує Web 2.0, могли існувати й раніше, але нікому на думку не спадало застосовувати їх як освітні інструменти.

На уроках математики дуже часто учителі використовують нестандартні форми та методи навчання, при цьому постійно знаходяться у пошуках нових технологій.

Члени творчої групи учителів математики розпочали впровадження освітнього сервісу Web 2.0. в навчальний процес сучасної школи на прикладі використання LearningApps.org на уроках математики, адже він має широкі можливості, зручні навігації та простий у використанні. LearningApps.org дозволяє дуже швидко та легко створити електронні інтерактивні вправи для пояснення нового матеріалу, на актуалізацію опорних знань, закріплення вивченого матеріалу та перевірки рівня знань учнів. LearningApps.org - безкоштовний сервіс, який дозволяє створювати інтерактивні вправи. Їх можна використовувати в роботі з інтерактивною дошкою, або як індивідуальні вправи для учнів з використанням ПК, смартфонів, планшетів.

Методист РМК, Пентова Анна Андріївна на базі Божківського НВК 18 грудня провела майстер-клас спрямований на підвищення рівня знань членів творчої групи в області інформаційних технологій, набуття вмінь застосовувати сучасні технології на уроках та практичного освоєння додатку LearningApps.org  для створення інтерактивних вправ.

Майстер-клас складався з теоретичної частини (знайомство з інтерфейсом, характеристика) та практичної роботи (реєстрація на сервісі, технологія створення та редагування інтерактивного ресурсу, способи розміщення ресурсу в Інтернеті).

Під час заняття всі учасники майстер-класу мали можливість отримувати консультації і спілкуватися з колегами, а також створили по декілька завдань самостійно: інтерактивну вікторину з розподілом визначення та відповіді «Знайти пару» з використанням тексту та графічних зображень, кросвордів та ін.

Отже, використання LearningApps.org на уроках математики сприяє підвищенню пізнавальної активності учнів, швидкому та ефективному засвоєнню ними навчального матеріалу, залучення до роботи практично кожного учня, виявлення труднощів та способів їх подолання, підвищення результативності навчального процесу.

 

Методист РМК Пентова А.А.

Переглядів: 446 | Додав: pentovaprmk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar