Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2017 » Грудень » 7 » Майстер-клас
21:10
Майстер-клас

Цікавою подією розпочався грудень для педагогів дошкільних закладів – відбувся майстер-клас з виготовлення національних дівочих віночків різними техніками.

        За ініціативи методиста РМК Марини Павленко для проведення майстер-класу було запрошено Ірину Чмир, досвідченого майстра сувенірів hendmade», директора творчого культурно-освітнього центру «Артландія».

        Пані Ірина запропонувала переглянути цікавий відеоряд з конкурсів та фестивалів Всесвітнього та Всеукраїнського рівня, до яких працівниками «Артландії» виготовлялися дівочі віночки, різні за складністю. Замовницями  пишних та яскраво-колоритних віночків є відомі молоді співачки, учасниці конкурсів краси, танцювальні дівочі гурти. Але учасниці зібрання побачили і зразки тоненьких, зворушливо-скромних віночків, виготовлених з однотонних квітів або колосся, зелені та ягід.

         Майже три години промайнули непомітно, адже кожна з учасниць заходу обравши цікавий для себе дизайн та техніку виготовлення дівочого віночка, працювала самостійно. Результати такої творчої праці були приголомшливими та вразили пані Ірину і присутніх розмаїттям кольорів, технікою виконання, способом їх закріплення на голові та змістовністю.

         Елемент дівочого вбрання – віночок, доповнює національний одяг лише слов’янських народів. Ось чому наше жіноцтво отримало величезну радість та естетичну насолоду, виготовляючи віночок власноруч.

         Наша аудиторія нагадувала яскравий квітник, на якому сяяли усмішки та радували душу уквітчані голівоньки учасниць майстер-класу.

         Навички та уміння, набуті сьогодні, вихователі, завідуючі дошкільними навчальними закладами  передадуть своїм вихованцям, прищеплюючи малечі любов до свого рідного, національно-зрозумілого, передаючи їм секрети побутово-ужиткових мистецтв.

Методист РМК  М.Павленко                

Переглядів: 517 | Додав: pentovaprmk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar