Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2017 » Вересень » 16 » Інструктивно-методична нарада вчителів інформатики
21:28
Інструктивно-методична нарада вчителів інформатики

На базі Щербанівського НВК  30 серпня  2017 року відбулося  засідання районного методичного об’єднання вчителів інформатики.

Тема засідання: «Особливості організації та змісту навчально-виховного процесу з інформатики в загальноосвітніх навчальних закладах у 2017/2018 навчальному році»

На початку засідання методистом районного методичного кабінету,  Пентовою Анною Андріївною,  був підведений підсумок роботи методичного об’єднання вчителів інформатики за 2016/2017 навчальний рік.

 Особлива увага була приділена особливостям вивчення інформатики у загальноосвітніх навчальних закладах у 2017/2018 навчальному році. Вчителі були ознайомлені з методичними рекомендаціями МОН, ПОІППО щодо вивчення інформатики у 2017/2018 навчальному році.

Особлива увага була приділена нововведенням у програмі з інформатики для 5–9 класів, за якою в цьому навчальному році навчатимуться учні 5-6 класів.

Під час засідання розглядалися також наступні питання:

  • Підвищення ефективності навчального процесу технологічної освіти на засадах компетентнісного підходу відповідно до концептуальних засад нової української школи.
  • Актуальні програми з інформатики 2017/2018 навчальному році.                                                       
  • Особливості викладання шкільного курсу інформатики в контексті оновлених програм та реалізації концепції «Нова українська школа».
  • Науково-методичне забезпечення викладання інформатики в основній та старшій школі.
  • Аналіз результативності учнів району в олімпіадах, конкурсах, турнірах та методичні принципи підготовки школярів до них.
  • Аналіз роботи творчої групи вчителів інформатики у  2016-2017 н.р.
  • Про підсумки Міжнародного конкурсу з інформатики та комп’ютерної вправності «Бобер» у 2016/2017 н.р. та організацію конкурсу «Бобер» у 2017/2018 н. р.
  • Постановка задач та цілей на новий 2017/2018 навчальний рік.                  Анкетування вчителів.

Матеріали районного методичного об’єднання були розіслані на електронні адреси шкіл та розміщені на сайті вчителів інформатики, математики, фізики Полтавського району http://mo-imfa.pl.sch.in.ua у розділі «Методичні рекомендації».

Методист РМК Пентова А.

Переглядів: 479 | Додав: pentovaprmk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar