Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2017 » Березень » 30 » Інакша школа – про реформи в початковій школі
08:28
Інакша школа – про реформи в початковій школі

Про реорганізацію системи шкіл під потреби Нової української школи, оновлення програм розказала Стасовська О.М., методист РМК під час засідання школи молодого вчителя початкових класів, яке відбулося 21 березня 2017 року.

Сьогодні українська школа зіткнулася з проблемою, з якою стикаються школи по всьому світу - з кризою знаннєвої школи. Вирішуючи проблеми сьогодення, ми повинні йти вперед і закладати основи школи, яка працюватиме на майбутнє, на дитину, яка буде успішною у 21 столітті, яка буде конкурентоздатною.

Окремо Олена Михайлівна звернула увагу педагогів на оновлення програм початкової школи. Після загального огляду змін вона наголосила про їхню важливість, нагадала вчителям, що дотримуватися та захищати ці зміни – їхня відповідальність, яку вони несуть. Важливо, щоб у початковій школі ми змінили зміст освіти і методики викладання, які стимулюватимуть дитину думати, а не тільки запам'ятовувати.

В умовах, коли змінюється освітня стратегія, професійна компетентність вчителя набуває надзвичайної актуальності. А це першочергово підвищує вимоги до подальшого вдосконалення його професійних компетенцій у вчительській діяльності. Адже необхідною умовою сьогодення є не лише глибокі знання у професійній сфері та високий рівень освіченості, а й постійне поповнення та поновлення знань, високий рівень професіоналізму.

Методист РМК Стасовська О.М.

Переглядів: 487 | Додав: pentova | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar