Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2018 » Березень » 2 » Цивільний захист – невід’ємна частина навчально-виховного процесу у загальноосвітньому навчальному закладі
13:24
Цивільний захист – невід’ємна частина навчально-виховного процесу у загальноосвітньому навчальному закладі

        Робота з організації цивільного захисту в системі освіти району   проводиться  відповідно до Кодексу Цивільного захисту України та спрямована на здобуття практичних вмінь та навичок по діям в умовах загрози і виникнення надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та можливих терористичних актів.  Так  проведено навчання 100%  керівників навчальних закладів, їх заступників, вчителів предметів «Захист Вітчизни» та «Основи здоров’я» у Навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Полтавської області. Підготовка учнів 1-9 класів з питань надзвичайних ситуацій і цивільного захисту населення та територій здійснюється за тематикою особистої безпеки програми «Основи здоров’я», а учнів 10-11 класів – за тематикою розділу «Основи цивільного захисту» предмету «Захист Вітчизни».  У кожному навчальному закладі обладнано стенди по діям у разі виникнення різних надзвичайних ситуацій та сплановано помісячно проведення навчань по відпрацюванню алгоритму дій як керівного складу навчального закладу так і працівників,учнів, вихованців. Традиційним стало проведення серед старшокласників змагань з військово-прикладного шестиборства, які включають вправи з одягання протигазу та реагування на хімічну загрозу.

Змагання з військово-прикладного шестиборства

        Щороку  у навчальних закладах району проводяться  «Дні цивільного захисту»  та «Тижні безпеки дитини»  на які запрошуються працівники  Державної служби України з надзвичайних ситуацій з показом службової техніки, спорядження, обладнання та проведенням практичних занять.

«День цивільного захисту» у Мачухівському НВК

        Вся робота в системі освіти Полтавського району з питань цивільного захисту спрямована  на формування в учнів та вихованців готовності до дій в умовах надзвичайної ситуації, підготовки до захисту життя і здоров’я, забезпечення власної безпеки і безпеки людей у надзвичайних ситуаціях мирного і воєнного часу та є невід’ємною частиною навчально-виховного процесу.

Переглядів: 353 | Додав: pentovaprmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar