Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2017 » Грудень » 4 » Акції «Тепла ялинка»
22:13
Акції «Тепла ялинка»

Напередодні Дня волонтера, 1-го грудня 2017 року, від голови БФ ГО «Полтавська громада разом» Віри Маслак надійшло запрошення волонтерам-дошкільникам, членам громадської організації, долучитися до проведення акції «Тепла ялинка», завітивши на благодійний концерт до Полтавського міського будинку культури.

         Марина Павленко та Людмила Федосюк стали учасниками захоплюючого дійства, яке вмістило: шанування воїнів АТО, шанування родин вояків, що були поранені під час бойових дій у зоні АТО, вшанування пам'яті загиблих героїв, відзначення роботи волонтерів, перегляд відео та фото колажів із зони бойових дій, концертну программу, вручення цінних подарунків і оплески, оплески, оплески…

         До повної зали людей зі словами благословення звернувся Владика Федір, який закликав громаду жити у мирі і злагоді, привітав волонтерство Полтавщини зі святом та благословив на нові добрі справи.

         У фойе міського будинку  культури розташувався куточок вишивки, де виставлено для огляду присутніх рушники, картини, серветки, вишиті руками бійців АТО. Далі охочі могли безкоштовно поласувати кондитерськими виробами та почаювати.

         Та найважливішим було те, що біля ялиночки, під якою бажючі залишали канцтовари,  іграшки, солодощі для вихованців дитячих садочків Луганщини та Донеччини, відбувалося жваве спілкування: молодь підходила до учасників бойових дій, волонтери спілкувалися з Владикою Федором, знайомі радо перегукувалися, новачки у справі волонтерства переймали досвід у метрів цієї благородної справи.

         Концертна программа вразила присутніх яскравістю та змістовністю номерів художньої самодіяльності.

        Кульмінаційним моментом заходу стало внесення до глядацької зали прапора України, що побував на лінії розмежування, потрапляв під ворожі обстріли, був зігрітий серцями наших військових з 2014 року, відтоді, коли почалася  війна на Сході. У залі запала тиша - учасники події торкалися Прапора, тамуючи  сльози. А далі пролунав Гімн волонтерів, до створення якого долучилася творча група педагогів-дошкільників Полтавського району:              

                В  СВОЇХ  ДОЛОНЯХ  ХОЧЕТЬСЯ  ЗІГРІТИ

                СОЛДАТА  І СТАРОГО, І  ДИТЯ…

                ХАЙ  СТАНЕ  ВСІМ  ЛЮБОВІ  НА  СТОЛІТТЯ!

                ХАЙ  БУДЕ  МИР  ВАМ, ЛЮДИ,  НА  ЖИТТЯ!

                                              ВОЛОНТЕР – НЕ  ЗВАННЯ,  НЕ  ПРОФЕСІЯ,

                                              НАМ  У  СПОКІЙ  НЕМА  ВОРОТТЯ!

                                              ДОБРОТИ  І  ЛЮБОВІ  ЕКСПРЕСІЯ,

                                              ВОЛОНТЕРСТВО – ЦЕ  СПОСІБ  ЖИТТЯ!

 

Методист РМК                                                                                  М.О.Павленко

Переглядів: 633 | Додав: pentovaprmk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar