Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2018 » Квітень » 10 » Здоров’язбережувальні технології в дії
20:49
Здоров’язбережувальні технології в дії

Терешківська ЗОШ – профілактика захворювань: досягнення і цілі на майбутнє.

Однією з кращих шкіл Полтавського району за показниками результативності по природничих дисциплінах вже більше 10 років є Терешківська ЗОШ І-ІІІ ст. Ці досягення стали можливими завдяки злагодженій роботі педагогічного колективу закладу.

Прикладом є директорка закладу загальної середньої освіти Пилипенко К.О., яка велику увагу приділяє екологічному вихованню учнів та застосовує здоровязбережні технології на своїх уроках. Також керівниця залучає до формування здоровязбережних компетенцій у школярів на уроках та в позакласній роботіусіх педагогів.

Закономірним є те, що Терешківська ЗОШ стала базовою для запровадження програм по профілактиці неінфекційних захворювань, профілактичних програм «Чесна гра» та «Маршрут безпеки» (обласний координатор Козак І.О.). Упродовж останніх років школярі поширюють знання по принципу рівний-рівному у себе в закладі, в сусідніх селах.

Злагоджену роботу колективу по формуванню здорового способу життя у школярів відмітив партнер по профілактичній роботі Німецьке товаристово GIZ, який перзентував шкільній лідерській команді для профілактики ВІЛ тематичні плакати, футболки, кепки та светри. 

У планах на майбутнє шкільна агітбригада має на меті і надалі брати активну участь у профілактиці неінфекційних захворювань, ВІЛ-інфекції, туберкульозу тощо та пропаганді здорового способу життя серед учнів та молоді.

 

Методист Гришко В.Я.

Переглядів: 375 | Додав: pentovaprmk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar