Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2018 » Лютий » 26 » Засідання школи молодого вчителя історії і правознавства
08:31
Засідання школи молодого вчителя історії і правознавства

«Учитель як фахівець живе доти,

поки вчиться».

К.Ушинський

20.02. 2018 на базі Сем'янівськогоНВК відбулося чергове засідання Школи молодого вчителя історії і правознавства з теми «Компетентнісно орієнтований урок: методика проведення ефективного уроку». Під час проведення теоретичної частини засідання методист Л.М.Осадча  звернула увагу педагогів на те, що сучасний ефективний урок, зорієнтований на реалізацію компетентнісного підходу у навчанні. Методист ознайомила молодих спеціалістів з            методами і форми контролю навчальних досягнень учнів з історії і правознавства,  розповіла про особливості та вимоги до підготовки учнів до ЗНО.

Урок історії у 7 класі з теми «Монгольська навала на українські землі» провела М. І. Горьова, молодий спеціаліст, учитель історії Сем’янвського НВК, яка поділилася своїми методичними знахідками та напрацюваннями.За круглим столом відбулось обговорення відвіданого уроку, метою якого було набуття педагогами практичних умінь самоаналізу та аналізу уроку. Професіоналізм, педагогічна майстерність учителя досягаються не лише у процесі систематичної, вдумливої, творчої підготовки до своїх уроків, але й за рахунок проведення аналізу та узагальнення досвіду колег, збагачення на цій основі своєї практики ефективними прийомами навчання. Уміння спостерігати та аналізувати педагогічний процес є професійно необхідним  кожному вчителю. Таким чином, обговорення відвіданих уроків  – серйозна школа професійного зростання молодого педагога.

 

Методист РМК   Л.М. Осадча

Переглядів: 432 | Додав: pentovaprmk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar