Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2018 » Березень » 21 » Відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання
18:44
Відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання

15 березня 2018 року Департаментом культури і туризму Полтавської ОДА спільно з обласною бібліотекою для дітей ім Панаса Мирного у приміщенні Полтавського академічного обласного театру ляльок проведено урочистості з відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання. До даної події доєднано і святкування 80-ї річниці від Дня відкриття Полтавської обласної бібліотеки для дітей.

        У якості почесної гості свято відвідала методист РМК Марина Павленко, завдяки зусиллям якої триває багаторічна співпраця закладів дошкільної освіти  Полтавського району та коллективу бібліотеки ім Панаса Мирного.

         Учасників зібрання об'єднала щира любов до книги, тож, серед присутніх -  дитячі поети, письменники, представники Міністерства культури і туризму України, уповноважені особи від Полтавської ОДА, редактори видавництв, керівники громадських організацій і, звичайно, головна дитяча  аудиторія –  весела, жвава та непосидюча, допитлива і галаслива…

         Книжкові герої «оживали» на сцені і утворювалася атмосфера дружнього діалогу: книга-дитина-дорослий-книга. Численні театралізовані мініатюри у виконанні артистів театру ляльок перемежовувалися з виступами офіційних осіб, авторів дитячих книг та нагородженням працівників обласної бібліотеки для дітей.

         Не менш цікавими та плідними виявилося неофіційне спілкування у фойе з дитячими поетами, казкарями, представниками дитячих видавництв та казковими героями. Досягнуто домовленості про творчу зустріч педагогів  районних закладів дошкільної освіти з майстром витинанки членом Національної спілки майстрів народного мистецтва України, автором численних дитячих збірок Тетяною Ваценко, здійснено обмін координатами з представниками редакційної колегії «Веселка».

         Урочистості до Всеукраїнського тижня дитячого читання «Ми читаємо завзято, а читання нам-це свято!» та відзначення 80-річчя Полтавської обласної бібліотеки для дітей ім. Панаса Мирного стали енергетичним поштовхом та цікавим  стартом для проведення подальшої читацької роботи з дітьми. Тож, любі дорослі, прикладаймо максимум зусиль, щоб вислів «Книга вчить як на світі жить» для підростаючого покоління були не просто буденною фразою.

 

 

 

Методист РМК                                                                                 М.О.Павленко

Переглядів: 305 | Додав: pentovaprmk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar