Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2017 » Листопад » 6 » Тренінг «Основи алгоритмізації та програмування» для учителів інформатики
22:54
Тренінг «Основи алгоритмізації та програмування» для учителів інформатики

Згідно з планом роботи 24 жовтня 2017 року на базі Щербанівського навчально-виховного комплексу районним методичним кабінетом (методист Пентова Анна Андріївна) було організовано проведення тренінгу "Основи алгоритмізації та програмування" на тему "Вивчення теми «Табличні величини та алгоритми їх опрацювання» у 9 класі", з метою ґрунтовної підготовки учителів до викладання інформатики у 9 класі.
         Пентова А.А. ознайомила присутніх з методикою викладання теми «Табличні величини та алгоритми їх опрацювання», зосередила свою увагу на середовищі програмування LAZARUS – вільному середовищі розробки програмного забезпечення для компілятора Free Paskal Compiler та методиці використання його для навчання школярів програмуванню. Lazarus - середовище швидкої розробки програмного забезпечення для компілятора Free Pascal, аналогічне Delphi.

Учитель інформатики Тахтаулівського НВК, яка пройшла підготовку за програмою районних тренерів на базі Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені М.В.Остроградського,  Пономаренко Анастасія Валеріївна, провела практичне заняття щодо розв’язування задач та вправ з підручника Інформатика 9 клас (авт. Й.Я. Ривкінд).

Учасники тренінгу, учителі інформатики загальноосвітніх навчальних закладів району, підтримали ініціативу Анни Андріївни, провести подібний тренінг по розв’язуванні задач з програмування на зимових канікулах. 

Належні умови для навчання вчителів забезпечили педагогічний колектив Щербанівського НВК. Щиро дякуємо!

Методист РМК Пентова А.А.

 

Переглядів: 417 | Додав: pentovaprmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar