Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2017 » Листопад » 6 » Семінар-практикум учителів математики району
22:49
Семінар-практикум учителів математики району

"Найдосвідченіший педагог ніколи

не повинен спинятися на досягнутому,

 бо якщо нема руху вперед, то неминуче

починається відставання"

У  2017-2018 н.р. учителі математики  Полтавського району працюють над проблемою «Впровадження інноваційних форм і методів навчання математики як ефективного засобу формування ключових компетентностей учнів».

Удосконалення професійної компетентності вчителя сьогодні не можливе без освоєння і активного використання ним у роботі актуальних інформаційно-комунікаційних технологій. Щоб активізувати роботу  учителів ЗНЗ району в цьому напрямку  27 жовтня 2017 у кабінеті інформатики Новоселівської ЗОШ було проведено засідання з теми: «Вплив сучасних технологій на складові педагогічної майстерності вчителя математики».

На засіданні  проведена методична естафета «Сучасні технології навчання на уроках математики», реклама педагогічних технологій, форм і методів навчання. 

Розглянули питання: підготовка учнів до зовнішнього незалежного оцінювання та  до дослідження PISA;організація та проведення Міжнародного конкурсу «Кенгуру-2017»; участь у ІI онлайновому етапі Національного чемпіонату Прангліміне (МІКСІКЕ);самоосвіта педагогів - реєстрація на вебінари «Інтерактивна школа Творчого вчителя»;підготовка учнів до участі у І та ІІ етапах Всеукраїнських учнівських олімпіадах.

Сучасному суспільству потрібна творча й активна особистість, здатна проектувати власне майбутнє життя, самостійно мислити, генерувати оригінальні ідеї, приймати сміливі, нестандартні рішення саме тому методист районного методичного кабінету, Пентова Анна Андріївна, ознайомила учасників семінару із методичними рекомендаціями впровадження STEM-освіти у навчальних закладах та продемонструвала відеоролик з прикладами практичного застосування STEM на уроках математики.

Для ознайомлення із корисними для педагогічної  діяльності Інтернет-сервісами та навчання основ роботи з ними був проведений майстер-клас «Використання хмарних сервісів у роботі вчителя».

 Незважаючи на періодичні складнощі  в доступі до мережі Інтернет, учасникам семінару вдалося не лише теоретично осягнути презентований методистом матеріал, але і практично випробувати описані  програми.

Спочатку Анна Андріївна ознайомила учасників із завданнями, змістом і методологічними засадами використання сервісів Веб 2.0 у навчальній діяльності. Після знайомства одне з одним методом виконання вправи «Снігова куля» і проведення рефлексії  робота перейшла в активний практичний режим, за якого педагоги  району повинні були зайти до своїх облікових записів Google  (або створити такий). Розповіла про актуальність для вчительської роботи додатків Google: про створення та використання спільнот для розвитку навичок співпраці та  запропонувала створити педагогічну спільноту  Полтавського району «Сервіси Google в освіті»; про диск Google розміром 15 Гб – для збереження власниками аккаунтів усіх файлів, до яких часто і всюди їм потрібен доступ; про форми Google, з допомогою яких легко створити опитування і тести для оцінювання засвоєння  учнями отриманих знань; про Blogger, можливостями якого легко можна створити і вести  власний блог.

Учителі практично створили анкети та тести за допомогою сервісів Google.

На  наступних засіданнях вирішили розглянути  не менш цікаві сервіси Google, що входять до складу     пакету безкоштовних додатків G Suite for Education

Родзинкою семінару став приклад використання онлайн-сервісу Kahoot на уроках, який дає змогу створювати інтерактивні навчальні ігри, вікторини, обговорення, опитування, використовуючи для цього не тільки комп’ютерну техніку, а й смартфони учнів чи вчителів.  

Анна Андріївна підготувала коллегам опитування за допомогою  Kahoot, розповіла алгоритм роботи з ним.

Усі учасники районного методичного об’єднання підтримали методиста,  що навчання для учнів XXI ст. повинно бути цікавим.

 Зважаючи на те, як багато на сьогодні є різноманітних, корисних для педагогів сервісів у мережі Інтернет та як щодня їх кількість і якість збільшується, подібні практичні зустрічі будуть проводитись частіше.

Методист РМК Пентова А.А.

 

Переглядів: 485 | Додав: pentovaprmk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar