Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2018 » Лютий » 5 » Розвиток мислення та активності учнів на основі використання ігор та ігрових моментів
11:57
Розвиток мислення та активності учнів на основі використання ігор та ігрових моментів

Будь майстром, поетом,

художником у справі, яку ти любиш. Немає такої професії, в якій людина

не змогла б дістатися вершин майстерності

(В.О.Сухомлинський)

 

10.02.2015р. на базі Тростянецького НВК відбулося спільне  засідання школи молодого вчителя та школи педагогічної майстерності учителів початкових класів.

Відкрила засідання Стасовська Олена Михайлівна, методист РМК КО(У,З)МСЦОЗО з  питань початкової освіти. Олена Михайлівна акцентувала увагу на тому, що ігрові технології є однією з унікальних форм навчання, яка дозволяє зробити цікавими і захоплюючими не тільки роботу учнів на творчо-пошуковому рівні, але й буденні кроки з вивчення предметів. Цікавість умовного світу гри робить позитивною,  емоційно забарвленою монотонну діяльність із запам'ятовування, повторення, закріплення чи засвоєння інформації, а емоційність ігрового дійства активізує всі психічні процеси і функції дитини.

Іншою позитивною стороною гри є те, що вона сприяє використанню знань у новій ситуації, таким чином, вивчений учнями матеріал проходить через своєрідну практику, вносить різноманітність і інтерес у навчальний процес.

Під час практичної частини молоді вчителі відвідали урок математики у 4 класі з теми «Закріплення обчислювальних нивичок, розв’язування задач та рівнянь», який провела Сіровська Ольга Олексіївна, учитель початкових класів Тростянецького НВК, та виховний захід «Наші таланти». Також вчитель ознайомила присутніх з досвідом своєї роботи з проблеми «Розвиток мислення та активності учнів на основі використання ігор та ігрових моментів».

По завершенні практичної частини молоді педагоги поділилися враженнями від побаченого та висловили вдячність за можливість збагатитися досвідом практичної роботи. Слухачі ШМВ  початкових класів отримали методичні рекомендації та матеріали засідання.

Учасники засідання відвідали шкільний «Музей хліба»до якого гостинно запросили керівник закладу Драч Наталія Володимирівна. Виховання національно свідомого громадянина нашої держави можливе лише на високих ідеалах і традиціях українського народу. Однією з них є шанобливе ставлення до хліба. Адже це єдиний продукт харчування, без якого людина не обходиться жодного дня.

Відвідавши Музей хліба, учителі дізналися про тих, хто виводить нові сорти зернових культур, вирощує його на полях, випікає на хлібних заводах та в пекарнях. Кожен міг замислитись над величезною ціною хліба, праці людей, які його створюють, над необхідністю дорожити ним. Адже не помиляється народне прислів'я: "Скільки не думай, краще хліба нічого не придумаєш".

 

  

Методист РМК                                                                     Стасовська О.М.

Переглядів: 388 | Додав: pentovaprmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar