Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2018 » Березень » 4 » РМО
19:26
РМО

Людина освічена - той, хто знає, де знайти те, чого він не знає
                                                                                                                              Георг Зиммель

 

        В даний час в нашій країні реалізується Стратегія розвитку інформаційного суспільства, яка пов'язана з доступністю інформації для всіх категорій громадян та організацією доступу до цієї інформації. Тому

використання інформаційно-комунікаційних технологій є одним із пріоритетів освіти. Тож,  тему чергового засідання РМО завідуючих ДНЗ «Використання ІКТ в навчально-виховному процесі ДНЗ», яке відбулось 20 лютого 2018 року на базі дошкільного підрозділу «Ромашка» Божківського НВК, обрано не випадково.

         Головою РМО завідуючих ДНЗ Тетяною Скрипник та Тетяною Падалкою, заступником директора з НВР Степненського НВК,  запропоновано присутнім прослухати доповідь та переглянути цікаву презентацію із застосування ІКТ у закладах дошкільної освіти в Україні та в  інших країнах світу.

         Виступаючими зазначено, що у нашій державі за останні 5 років стався ряд подій, які визначають прискорений розвиток інтернет-технологій в дошкільних установах (під інформаційно-комунікативними технологіями розуміється використання комп'ютера, Інтернету, телевізора, відео, DVD, CD, мультимедіа, аудіовізуального обладнання, тобто всього того, що може представляти широкі можливості для комунікації).
          Вихованці дошкільного підрозділу «Ромашка» продемонстрували орієнтування в інформації з природничого циклу шляхом пошуку в Інтернеті.
          Зрозуміло, що заклади дошкільної освіти району потребують оновлення, доукомплектування та покращення матеріально-технічного забезпечення ІК- засобами. Проте, маючи недостатнє  забезпечення у даній площині, педагоги-дошкільники прикладають значних зусиль для активізації пізнавального інтересу та формування інформаційної культури дітей.   
Водночас пам’ятаймо, що до роботи з ІКТ  слід залучати і батьків вихованців.

 

 
 
Методист РМК                                                                                М.О.Павленко
 
Переглядів: 321 | Додав: pentovaprmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar