Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2018 » Січень » 23 » Різдвяні пригоди
16:10
Різдвяні пригоди

На виконання Листа Міністерства освіти і науки України від 20.10.2016 року №1/9-561 «Щодо організації роботи дошкільних навчальних закладів по ознайомленню дітей із народними традиціями, святами та обрядами» у районних закладах дошкільної освіти проведено дитячі розваги різдвяного циклу, що надало змогу кожному вихованцю стати учасником національного дійства та глибше зрозуміти народні традиції.

         Важливість участі дитини в обігруванні та театралізації традиційних народних свят безперечна. Історична глибина і висока естетичність подібних заходів прищеплює малечі любов до рідного краю, спонукає цікавитися традиціями та звичаями українського народу, виховує товариськість і вміння працювати (грати) у команді, вибудовує лідерські якості.

         Так, у чарівних зимових розвагах, проведених у Розсошенському ДНЗ «Зірочка», у Д/П «Світлячок» Гожулівського НВК, Ковалівському ДНЗ «Зірочка», Копилівському ДНЗ «Ялинка», Д/П «Ягідка» Супрунівського НВК проведено «Різдвяні щедрівки з Меланкою» за участю батьків вихованців. У Д/П «Волошка» проведено домінантну розвагу «Зимове свято: граємо, малюємо, співаємо!».

         Переважна більшість розваг у дошкільних підрозділах проведена за участю учнів початкових класів та старшокласників.

         Дорослі! Виховуймо у підростаючого покоління любов до рідної мови, до рідної культури, збагачуймо знання дітей про звичаї та обряди українського народу! Пишаймося, що ми – українці!

 

 

 

Методист РМК         М.О.Павленко

Переглядів: 380 | Додав: pentovaprmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar