Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2018 » Березень » 2 » Районне методичне об'єднання учителів інформатики
13:34
Районне методичне об'єднання учителів інформатики

Згідно плану роботи районного методичного кабінету МСЦОЗО  20 лютого на базі Супрунівського навчально-виховного комплексу, відбулося засідання  методичного об’єднання учителів інформатики.

У ході роботи методист РМК Пентова А.А. ознайомила  присутніх із результатами участі учнів шкіл району в ІІ, ІІІ етапах Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики, з інформаційних технологій у 2017-2018 н.р., підсумками проведення Дня безпечного Інтернету у навчальних закладах освіти. Проінформувала про результати Міжнародного конкурсу з інформатики та комп’ютерного мислення «Бобер» у 2017-2018 н.р. Особливу увагу звернула на ведення шкільної документації та структуруванні інформації на власних блогах та шкільних сайтах.

Давня мудрість говорить: «Хто стоїть на місці, той відстає». А хто не хоче відставати, мусить рухатися вперед, і не зупинятися, досягнувши вершини, а підійматися вище. У цьому й полягає основна місія сучасного учителя. Вже не достатньо бути на уроці та поза ним актором, режисером, діловодом, диригентом, дипломатом, психологом, новатором і компетентним фахівцем.

Учитель інформатики Супрунівського НВК,  Кузнецова Тетяна Олександрівна, у рамках творчого звіту, презентувала досвід роботи з науково-методичної проблеми “Використання елементів інтерактивних технологій на уроках інформатики з метою розвитку творчих та дослідницьких компетентностей учнів”, запропонувала присутнім свої методичні доробки щодо розвитку дослідницьких компетентностей на уроках інформатики.

Професійна компетентність педагога є не лише сумою теоретичних знань та вміння їх репродукувати у певному обсязі згідно з правилами, а також мотивом і засобом розвитку навичок практичних дій в інформаційному суспільстві. Можливість різнобічного розвитку учня пропонують саме сучасні методики навчання і новітні технічні здобутки. Широке й ефективне впровадження інноваційних методик в навчально-виховний процес сприяє підвищенню його якості, зацікавленості учнів і викладачів, є важливою стадією процесу реформування традиційної системи освіти в контексті глобалізації. Однією з таких методик, яка вчить знаходити необхідну інформацію, піддавати її аналізу, систематизувати і вирішувати поставлені задачі є методика web-квестів. Учасники засідання мали змогу відвідати урок інформатики «Мережеві технології. Сучасні сервіси Інтернету» з використанням технології «Web-квест». Тетяна Олександрівна залучила педагогів району до участі у квесті. Урок був проведений на високому методичному рівні. Усі учасники заходу отримали багато позитивних емоцій та досвід, з використання даної технології на уроках інформатики.

 

При підведенні підсумків учителі відзначили актуальність розглянутих питань та матеріалів, практичну значимість засідання районного методичного об’єднання.

 

Методист РМК  Пентова А.А.

Переглядів: 371 | Додав: pentovaprmk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar