Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2018 » Січень » 14 » Презентація книги
13:25
Презентація книги

Презентація книги спогадів про Голокост

«Донечка, про яку ми завжди мріяли. Історія Марти»

(спільне видання УЦВІГу та ISHS)

 

Під  час семінару – практикуму   для вчителів історії та правознавства з теми «Використання методу  усної історії у  шкільній практиці», що проходив на базі Розсошенської гімназії 11.01.2018р. відбулась презентація  книги спогадів про Голокост «Донечка, про яку ми завжди мріяли. Історія Марти», спільного видання Українського  центру вивчення  історії Голокосту  (ЦВІГу) та ISHS. Десять друкованих примірників  цього видання  були  безкоштовно   надані навчальним закладам  Полтавського району Українським  центром вивчення  історії Голокосту.Крім того усі  навчальні заклади  отримали електронний  PDFформат даного видання. 

У книзі представлені  спогадиМарти Горен, яка будучи  маленькою єврейською  дівчинкою  потрапила  у вир Голокосту.  Події відбуваються на території  сучасної  України – м. Чортків  Тернопільської області.  Коли Марті було  вісім  років, матір, рятуючи її життя,  віддала  доньку під вигаданим іменем подалі від  рідного  Чорткова, до  Варшави.  Дівчинка  трималася за життя попри жахливі втрати та згодом віднайшла себе у Держави Ізраїль. 

Книга є надзвичайно цінною, оскільки адаптована для дітей середнього  шкільного  віку, не складна для сприйняття та має  потужний  навчальний та виховний  потенціал.

Щиро дякуємо за  співпрацю Українського  центру вивчення  історії  Голокосту  (ЦВІГу).

Леся Осадча, методист  районного методичного кабінету    Комунальної  організації «Методичний  сервісний центр  з обслуговування закладів освіти Полтавського району»

Переглядів: 400 | Додав: pentovaprmk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar