Відділ освіти, культури, молоді та спорту Полтавської РДА Полтавської області
Комунальна організація (установа, заклад) "Методичний сервісний центр з обслуговування 
закладів освіти, культури, молоді і спорту та позашкільної  освіти 
Полтавського району" Полтавської районної ради

  • Найактуальніша інформація для педагогів, учнів та батьків! Пропонуємо огляд найбільш значних подій, які відбуваються в освіті Полтавського району!
Головна » 2017 » Листопад » 23 » Обласний науково-практичний семінар «Компетентний керівник – ефективний дошкільний навчальний заклад»
21:07
Обласний науково-практичний семінар «Компетентний керівник – ефективний дошкільний навчальний заклад»

На базі дошкільного підрозділу «Ягідка» Супрунівського НВК відбувся обласний науково-практичний семінар «Компетентний керівник – ефективний дошкільний навчальний заклад». Метою заходу визначено об'єднання інтелектуального потенціалу освітян Полтавської області у справі модернізації дошкільної освіти та підвищення рівня професійної компетентності керівників дошкільних навчальних закладів.

         Після відкриття семінару Дубинкою Оленою, проректором з науково-методичної роботи ПОІППО ім. М.Остроградського, методист РМК Марина  Павленко запропонувала присутнім перегляд презентації про здобутки та перспективи дошкілля Полтавського району. 

         Про роботу єдиного освітнього організму – Супрунівського НВК, розповіла у своїй доповіді директор закладу Оксана Таранець. Вона підкреслила, що завдяки співпраці дошкілля та загальноосвітнього закладу відбувається  збереження контингенту, вдало реалізуються плани наступності і перспективності двох суміжних ланок освіти.

         Яскравою музичною візитівкою гостей вітали вихованці та колектив працівників «Ягідки». Стилізоване і костюмоване етно-дійство вразило присутніх змістовністю, яскравістю та майстерністю артистів-аматорів, які, даруючи посмішки присутнім, співали пісень, танцювали, органічно і майстерно грали на дитячих музичних інструментах.

         Невеличкий відео-екскурс по дошкільному підрозділу презентувала заступник директора з НВР Супрунівського НВК, досвідчений керівник дошкільного підрозділу Тетяна Максимова.

         Завідуюча РМК Світлана Сідокур розповіла присутнім про особливості взаємодії Методичного сервісного центру  з обслуговування закладів освіти Полтавського району з адміністраціями освітніх закладів.

         Темп надходження інформації набирав обертів…

         Продовжила спілкування із семінаристами Ніна Курмишева, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри менеджменту освіти Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені М.В.Остроградського. Присутні активно вступали в діалог з доповідачем, ставили запитання, адже молодим керівникам дошкільних закладів освіти тему «Компетентність менеджера освіти як важливий чинник ефективної реалізації галузевих реформ» необхідно розуміти з середини.

         Питання «Про особливості управління дошкільним навчальним закладом в умовах реформування освітнього середовища» для присутніх висвітлила Зоя Канівець, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри методлики і змісту освіти Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені М.В.Остроградського.

         Методист відділу дошкільної, початкової та спеціальної освіти ПОІППО

 імені М.В.Остроградського Марина Пасяда у презентації «Управлінська компетентність завідувача ДНЗ та особливості завдань на 2017-2018 навчальний рік» грунтовно розглянула з присутніми законодавчу базу дошкілля, зупинилась на пріоритетних завданнях освітньої галузі на навчальний рік та наголосила, що дошкілля не стоїть осторонь від вимог Нової української школи.

         Молода коллега з Гадяччини, завідувачка ДНЗ «Ягідка» Римарівської сільської ради Лілія Дмитренко влаштувала міні майстер-клас щодо інформативної компетентності в управлінській діяльності завідувача ДНЗ.

        Теоретичну і практичну частину семінару з питання роботи з батьківською громадськістю запропонував присутнім Олександр Дроб'язко, завідувач ДНЗ «Теремок» з міста Заводське Лохвицького району. Тож, присутні на пропозицію доповідача уявили себе батьками вихованців і  взяли  участь в імпровізованих батьківських зборах, експрес-анкетуванні та в обговоренні проблеми щеплень дітей дошкільного віку.

         Але захід би не мав логічного змісту без маленької екскурсії по  групових та спальних кімнатах. Наступні 20 хвилин гості закладу   фільмували та фотографували всі наочні матеріали, яких у Супрунівській «Ягідці» достатньо. 

        У фойе дошкільного підрозділу учасники зібрання мали змогу розглянути виставку картин «Чим хата багата…», виконаних у різних техніках: ліплення-аплікація, квілінг, апліація тканиною, акварель, декупаж, набивка фетром та інші. Ці шедеври виготовлено руками педагогів з дошкільних закладів Полтавського району. Приємно чути від гостей відгуки захоплення щодо майстерності, фаховості на адресу педагогів-дошкільників району.

         Слова вдячності та усміхнені обличчя гостей свідчили про те, що їх зустріли гостинно, захід проведено вдало: на високому рівні, змістовно і  своєчасно, фахово-ґрунтовно та яскраво-самобутньо.

         

 

 

    Методист РМК КО(У,З)МСЦОЗО                                        Марина Павленко

Переглядів: 450 | Додав: pentovaprmk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar